Sport

VIDEO: Cristiano Ronaldo herenigd met tiener die hij uit coma hielp

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Cristiano Ronaldo herenigd met tiener die hij uit coma hielp

De 16-jarige Dawid Pawlaczyk werd drie jaar geleden op zijn fiets aangereden door een automobilist. Hij lag maanden in een coma en artsen gaven de tiener een kleine overlevingskans. Mede dankzij Real Madrid en een doelpunt van Cristiano Ronaldo ontwaakte de Poolse tiener.

Ontwaken met Ronaldo

De moeder van Dawid speelde in de periode dat haar zoon in coma lag geluidsopnames van Real Madrid-wedstrijden voor hem af op een koptelefoon. Kort nadat Dawid uit zijn coma ontwaakte, scoorde Cristiano Ronaldo een doelpunt op de geluidsopnames. Vond Dawid de wedstrijd zo spannend dat hij uit zijn coma ontwaakte? Dat komen we waarschijnlijk nooit meer te weten.

Ontwaken met Ronaldo

Het verhaal van Dawid Pawlaczyk bereikte via verschillende wegen Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Cristiano Ronaldo. Samen met Cristiano besloten ze Dawid en zijn gezin uit te nodigen voor een wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Hij ontmoette Ronaldo in het spelershotel en kreeg zijn wedstrijdshirt mee. "Hij bleef maar huilen van blijdschap", zei de vader van Dawid.

Legia Warsaw

Twee jaar na de eerste ontmoeting viel weer een uitnodiging van Real Madrid door de brievenbus van de familie Pawlaczyk. Ze mochten de Champions League wedstrijd van Real Madrid tegen Legia Warschau bijwonen. De familie reed zes uur naar Warschau om te zien hoe de wedstrijd uiteindelijk in 3-3 eindigde. Natuurlijk mochten ze ook weer Cristiano Ronaldo ontmoeten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie