Sport

Samsunspor zet streep door komst Ihattaren vanwege 'onaanvaardbare eisen'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Samsunspor zet streep door komst Ihattaren vanwege 'onaanvaardbare eisen'

Het Turkse Samsunspor heeft op het laatste moment een streep gezet door de transfer van Mohamed Ihattaren. De club wil de voormalige Ajax- en PSV-speler niet aan de selectie toevoegen, omdat hij met "onaanvaardbare eisen" kwam voor zijn contract.

Onaanvaardbaar

Samsunspor liet afgelopen woensdag weten dat Ihattaren voor vier jaar zou tekenen bij de club. Gisteravond kwam hij aan bij de club uit Samsun en werd hij groots ontvangen door fans. Vandaag zou hij medisch gekeurd worden en daarna zijn handtekening zetten onder het contract, maar dat blijkt niet meer door te gaan. In een verklaring zegt de club dat de 21-jarige voetballer plotseling met aanvullende eisen kwam. Deze waren voor de club echter onaanvaardbaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bergafwaarts

Ihattaren was jarenlang één van de meest veelbelovende spelers van Nederland. Hij debuteerde op zijn zestiende voor PSV en behoorde op zijn achttiende tot de voorselectie van het Nederlands elftal. Sinds de zomer 2020 ging het bergafwaarts met zijn carrière en raakte hij meermaals in opspraak. Zo werd hij twee keer gearresteerd, werd hij in verband gebracht met de georganiseerde misdaad en kwam hij niet meer opdagen op trainingen van de club Sampdoria.

Contract ontbonden

Het is onduidelijk welke stap Ihattaren nu zal zetten in zijn jonge voetbalcarrière. Zijn contract bij Juventus, die tot medio 2025 liep, werd vorige week ontbonden. Daardoor kan hij transfervrij vertrekken naar een andere club. De vraag is echter of dat gaat lukken, aangezien hij het afgelopen seizoen nauwelijks aan voetballen toe is gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie