Sport

Max Verstappen en Sifan Hassan gekozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Max Verstappen en Sifan Hassan gekozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar

Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen en Olympisch kampioene Sifan Hassan zijn er woensdagavond vandoor gegaan met de twee prestigieuste prijzen van het NOC*NSF Sportgala. Zij werden namelijk uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar.

Vader Jos aanwezig

Het was een knotsgek en loodzwaar jaar voor Max Verstappen, die anderhalve week geleden de wereldtitel pakte door Lewis Hamilton in een knotsgekke race in de laatste ronde in te halen. Max was zelf niet aanwezig vanwege vakantie, daarom nam zijn vader Jos Verstappen de prijs in ontvangst. "Hij was wel moe. Het was een zwaar jaar, emotioneel ook. Na het behalen van de wereldtitel kwamen er heel veel emoties los. Ook afgelopen week was hij heel vermoeid en moest hij nog heel veel doen. Hij is blij dat hij nu op vakantie is", vertelt Jos.

Jos Verstappen

foto: ANP

Jos Verstappen neemt de prijs van zijn zoon Max in ontvangst.

Tweede keer op rij

Sifan Hassan werd voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. De vorige keer was bij het Sportgala van 2019. In dat jaar won ze twee wereldtitels op het WK atletiek in Doha. Dit jaar won de atlete op de Olympische Spelen van Tokio twee keer goud.

Door haar geweldige prestaties hield ze shorttrackster Suzanne Schulting en wielrenster Annemiek van Vleuten achter zich. Hassan was speciaal voor het gala naar Nederland gekomen, maar een positieve coronatest gooide uiteindelijk roet in het eten. Daarom hield ze haar bedankspeech via een videoverbinding. "Het was een heel bijzonder jaar voor mij en ik ben hartstikke blij met deze prijs. Bedankt aan iedereen die op me heeft gestemd", aldus Hassan.

Sifan Hassan

foto: ANP

De niet aanwezige Sifan Hassan liet een videoboodschap achter.

Alle winnaars 🏆

  • Sportman van het Jaar: Max Verstappen
  • Sportvrouw van het Jaar: Sifan Hassan
  • Sporttalent van het Jaar: Enzo Kuworge
  • Sportcoach van het Jaar: Hugo Haak
  • Sportploeg van het Jaar: Baanwielrenners (Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Matthijs Büchli)
  • Paralympisch sporter van het Jaar: Jetze Plat
  • Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs: Hennie Kuiper
  • Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs: Bibian Mentel
Ster advertentie
Ster advertentie