Sport

Demiral wellicht geschorst tegen Nederland wegens wolvengebaar: Turkse bond ontkent dit

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Demiral wellicht geschorst tegen Nederland wegens wolvengebaar: Turkse bond ontkent dit

Verschillende media melden dat het zogenoemde wolvengebaar van Merih Demiral hem de kop heeft gekost. Dit gebaar maakte de Turkse voetballer nadat hij voor de tweede keer scoorde in de gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk. Volgens sommige mediabronnen zou het gebaar een verwijzing zijn naar de Grijze Wolven: "een ultrarechtse Turkse groep". In de berichtgeving wordt gesuggereerd dat Demiral door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst zal worden. Dit is echter nog niet bevestigd door de Europese voetbalfederatie.

Geruchten schorsing

Volgens BILD, een Duitse krant, zal Merih Demiral door de UEFA geschorst worden voor twee wedstrijden. Dat zou betekenen dat de voetballer de kwartfinale tegen Nederland zou missen. Of dit nieuws klopt, is niet zeker. De Turkse voetbalbond heeft dit nieuws ontkracht. "De UEFA heeft om verdediging gevraagd bij Merih Demiral en het onderzoek zal na deze verdediging worden afgerond. Geloof de berichten dus niet", aldus de Turkse bond TTF. Daarnaast heeft de UEFA dit nieuws zelf nog niet officieel bevestigd.

Juichgebaar

Merih Demiral was de grote man voor de Turkse ploeg tijdens de achtste finale tegen Oostenrijk. Met twee goals zorgde hij er eigenhandig voor dat Turkije zich plaatste voor de kwartfinale tegen het Nederlands elftal. Met de wolvengroet zou de Turkse verdediger volgens media verwezen hebben naar de Grijze Wolven. Deze groep werd in 2020 verboden in Frankrijk. De UEFA maakte na deze viering bekend een onderzoek te starten.

Zelf heeft Demiral altijd ontkend dat dit gebaar iets te maken zou hebben met de extreemrechtse groep. "De manier waarop ik feest vierde, heeft iets te maken met mijn Turkse identiteit", zo stelde de centrale verdediger.

Ster advertentie
Ster advertentie