logo
Sport

Clubs en spelers zijn akkoord, dit is wanneer de Premier League hervat wordt

bron: EPA
  1. Newschevron right
  2. Clubs en spelers zijn akkoord, dit is wanneer de Premier League hervat wordt

De Premier League-clubs, de politie, de overheid en de spelers hebben samen met de voetbalbond een akkoord bereikt. De Engelse competitie moet op 17 juni weer van start gaat. Op 4 juni wordt nog gestemd over de voorwaarden. Project Restart - zoals ze Engelsen de herstart noemen - is met name goed nieuws voor Liverpool.

Liverpool kampioen?

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan met Liverpool stijf bovenaan in de Premier League en ze lijken door de herstart van de competitie voor het eerst in dertig jaar landskampioen te gaan worden. Liverpool heeft genoeg aan twee overwinningen om de competitie te winnen. De titel lijkt dus al naar The Reds te gaan, maar in de strijd om Europees voetbal en degradatie is er nog genoeg spanning.

Herstart: 17 juni

De Premier League gaat woensdag 17 juni van start met de kraker tussen Manchester City en Arsenal. Op dezelfde dag wordt ook de wedstrijd tussen Aston Villa en Sheffield United gespeeld. De overige wedstrijden in die speelronde worden in het weekend gespeeld. Alle wedstrijden worden zonder publiek gespeeld en als alles volgens planning verloopt dan zou de competitie op 1 augustus afgelopen moeten zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie