Sport

Serena Williams richt samen met andere bekende vrouwen vrouwenvoetbalclub op

foto: Tinseltown / DFree / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Serena Williams richt samen met andere bekende vrouwen vrouwenvoetbalclub op

Een groepje bekende Amerikanen, waaronder Serena Williams, Natalie Portman, Eva Longoria, Jessica Chastain en Jennifer Garner, gaan een vrouwenvoetbalclub oprichten. Het team zal vanaf 2022 deelnemen aan de Amerikaanse profcompetitie. "Sport is een geweldige manier om mensen bij elkaar te brengen en dit heeft de kracht om een tastbare verandering te realiseren voor vrouwelijke atleten, zowel in onze community als in de professionele sfeer", aldus Natalie Portman.

Strijd voor beter inkomen

Het initiatief voor de vrouwenclub kwam van Kara Nortman en Julie Uhrman. "Onze missie was vanaf het begin duidelijk: kampioenen op én buiten het veld", zei Julie, voorzitter van de club, tegen The New York Times. Daarmee doelde ze op de winst van de Verenigde Staten op het WK vrouwenvoetbal vorig jaar en de daaropvolgende strijd voor betere salarissen. De sportvrouwen eisen hetzelfde loon als hun mannelijke collega's.

"Met meer media-aandacht voor de competitie, nieuwe sponsoren en grotere inkomstenstromen willen we de strijd voor een eigen inkomen aangaan. We willen ervoor zorgen dat vrouwen hun brood kunnen verdienen, puur en alleen door te voetballen."

ANGEL CITY

De groep investeerders van de voetbalclub bestaat naast tennisster Serena Williams uit bekende actrices en veertien oud-internationals. Ook Serena's man Alexis Ohanian en haar 2-jarige dochtertje Olympia zijn mede-eigenaren van de nieuwe club. Los Angeles zal de thuisbasis worden, maar de club heeft nog geen naam of stadion. Voorlopig werkt het team onder de naam Angel City. Wie er voor de club gaat spelen en werken, wordt volgend jaar bekend. Wat wel zeker is, is dat het team de enige in de competitie zal zijn met voornamelijk vrouwelijke eigenaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie