FunX Talent

Deze zes talenten doen mee aan het nieuwe seizoen van FunX Talent: Rap

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Deze zes talenten doen mee aan het nieuwe seizoen van FunX Talent: Rap

Het is weer tijd voor een gloednieuw seizoen van FunX Talent: Rap! Uit een groot aantal aanmeldingen zijn zes talentvolle kandidaten geselecteerd: SKO, KIIRO, James F. Tailor, L.A Santana, JLYONN en RVO & DVO. In dit artikel leer je de talenten kennen!

SKO

De 21-jarige SKO komt uit Roosendaal. Hij dropte zijn eerste track genaamd Zwart in 2020. Daarna maakte hij tracks met o.a. FunX Talent-winnaar Buikje. Na een stilte van drie jaar pakte SKO dit jaar de draad weer op. "Nadat verschillende tracks op TikTok goed in de smaak zijn gevallen, heb ik besloten om het weer serieus aan te pakken."

foto: SKO

KIIRO

KIIRO komt uit Rotterdam. Hij maakt Nederlandstalige hiphop met invloeden uit Japen, het land waar hij is geboren. KIIRO staat bekend om zijn bondige teksten. Zijn woordkeuze, lage stem en 'lazy'-manier van rappen illustreren zijn artistieke voorkomen. "Mijn ambitie is om binnen nu en twee jaar een gevestigde naam te zijn in Japan en Nederland."

foto: KIIRO

James F. Tailor

James F. Tailor is geboren en opgegroeid in Amsterdam-West. Zijn roots liggen in Suriname en Algerije. Hij is vastbesloten om met zijn muziek een blijvende indruk achter te laten. Met zijn tracks wil James een inkijkje geven in zijn echte leven en een stem geven aan de mensen die niet gehoord worden. "Met mijn rauwe muziek vertel ik echte verhalen. In een tijd waarin muziek verandert, blijf ik trouw aan mijn roots. Mijn liedjes nemen je mee in mijn buurt en zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen."

foto: Jonathan Hoost

L.A Santana

L.A Santana komt uit Den Haag. Hoewel ze geboren en getogen is in de hood, straalt haar stijl ook iets wat chique is. Ze heeft grote ambities en streeft ernaar om tot de beste van Nederland te behoren. L.A Santana's muziek gaat over haar persoonlijke ervaringen en de verhalen binnen haar community. "Met mijn energieke optredens en combinatie van attitude, talent en vastberadenheid ben ik op weg naar de top van de Nederlandse muziekscene."

foto: L.A SANTANA

JLYONN

JLYONN is afkomstig uit Almere en heeft al een indrukwekkende reis als artiest achter de rug. Zo heeft hij al meer dan een miljoen streams gehaald met de track Forever en heeft hij ook al sessies gedaan bij FunX en Zonamo Underground. "Mijn doel is om anderen te inspireren met de verhalen die ik vertel, want mensen worden geraakt door mijn muziek."

foto: JLYONN

RVO & DVO

RVO & DVO is een rapduo uit Rotterdam-West. Ze staan bekend om hun rustige karakter en geloven beiden in de kracht van positiviteit. Met hun muziek bereiken RVO & DVO verschillende generaties en zijn ze erop gericht om anderen te inspireren. "We werken hard om uiteindelijk op te treden op grote festivals als Rolling Loud en Lowlands. In de toekomst willen we ook graag eigen concerten geven."

foto: RVO & DVO

Iedere zondag op FunX

Het nieuwe seizoen wordt ook dit keer weer gepresenteerd door Youssef. De talenten worden in FunX Talent: Rap beoordeeld door een hoofdjurylid van ongekend hoog niveau. We kunnen de naam nu nog niet bekendmaken, maar dat zal niet lang meer duren! De rapper zal iedere week hoogstpersoonlijk aanwezig zijn om de kandidaten van feedback te voorzien. Elke aflevering zullen er naast het hoofdjurylid ook andere gastjuryleden aanwezig zijn en samen zullen ze bepalen wie er doorgaan naar de volgende ronde. Nieuwsgierig geworden? FunX Talent: Rap is iedere zondag tussen 19:00 tot 21:00 te horen op FunX.

Ster advertentie
Ster advertentie