FunX Talent

Deze jonge talenten doen mee aan het nieuwe seizoen van FunX Talent: Youngins

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Deze jonge talenten doen mee aan het nieuwe seizoen van FunX Talent: Youngins

Aanstaande zondag om 19.00 uur gaat er weer een gloednieuw seizoen van FunX Talent van start! FunX Talent: Youngins staat helemaal in het teken van jonge talenten. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn zes talentvolle kandidaten geselecteerd: Jula, Alba, JERRA, Chippa, SHY en Ash & Jayy. In dit artikel leer je de deelnemers kennen.

Jula

De 18-jarige Jula komt uit Den Haag. Wellicht ken je hem van tv, want Jula was in 2020 één van de deelnemers van The Voice Kids. De toen nog veertienjarige rapper wist toen al dat zijn toekomst in de muziekwereld lag. "Sinds 'The Voice Kids' ben ik me op mijn eigen muziek gaan focussen en ben ik 99% van mijn tijd in de studio te vinden. Ik houd ervan om iets te vertellen in mijn teksten en daarom kies ik meestal rustige beats, zodat mensen mij lines goed beseffen. We gaan er iets moois van maken met zijn allen dit jaar!"

foto: Jula

Jula

Alba

Mejdin Nuredini, beter bekend als Alba, mag dan pas zeventien jaar oud zijn, maar desondanks is hij al zeven jaar actief met het maken van muziek. Op 12-jarige leeftijd nam hij al op in professionele muziekstudio's. Mede door zijn toewijding aan zijn muziek heeft Alba vaardigheden vergaard die zijn rappende leeftijdsgenoten in verlegenheid brengen. In zowel zang als rap wordt Alba's sound gekenmerkt door zijn diepe stemgeluid, strakke flows, inspirerende teksten en catchy hooks.

foto: Alba

Alba

JERRA

JERRA is zeventien jaar oud en is afkomstig uit Hoorn. Op zijn zesde ontwikkelde hij een passie voor muziek en sinds zijn veertiende begon hij het maken van muziek steeds serieuzer te nemen. "Ik heb al opgetreden op verschillende feesten en voor ruim 200 bezoekers gestaan. Mijn grootste optreden is voor meer dan 1000 man geweest." JERRA omschrijft zichzelf als een artiest die altijd door blijft zetten en zijn luisteraars de beste versie van zichzelf wil laten zien.

foto: Jerra

JERRA

Chippa

Maak kennis met Chippa, een 18-jarige artiest met een muzikaal verhaal dat begon toen hij slechts 6 jaar oud was. Zijn passie voor muziek groeide door de jaren heen en vorig jaar heeft hij eindelijk zijn debuutsingle uitgebracht. Chippa brengt naar eigen zeggen "een frisse, unieke sound die de grenzen van genres verkent en luisteraars betovert". Dit is nog maar het begin voor Chippa, want hij heeft grootse plannen om zijn fans de komende tijd te verrassen met nieuwe muziek.

foto: Chippa

Chippa

SHY

De 18-jarige SHY is geboren en getogen in het Sittard-Geleen en heeft Indonesische roots. Op zijn veertiende begon hij met het schrijven van teksten en rapte hij met vrienden op straat en op school."Ik nam het niet altijd serieus maar in een flits veranderde dat. Binnen een jaar heb ik grote stappen gezet en mijn plek weten te vinden in de rapscène."

foto: SHY

SHY

Ash & Jayy

Ash & Jayy, een rapduo van 16 en 17 jaar oud, begonnen hun muzikale samenwerking in de zomer van 2022. Met tracks als Naar je toe en So cool maakten de twee neven uit Rotterdam snel naam in de lokale muziekscene. Hun teksten weerspiegelen persoonlijke ervaringen en uitdagingen waar jongeren in de moderne samenleving mee te maken krijgen. Met een unieke stijl en overtuigende flow streven ze ernaar een blijvende indruk te maken op luisteraars en anderen te inspireren hun dromen na te jagen, ongeacht alle obstakels.

foto: Ash & Jayy

Ash & Jayy

Ster advertentie
Ster advertentie