FunX Talent

Gilly is de winnaar van FunX Talent: Rap: "Ik wist dat ik het in me had"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Gilly is de winnaar van FunX Talent: Rap: "Ik wist dat ik het in me had"

Gilly mag zichzelf de winnaar van FunX Talent: Rap noemen! De 19-jarige rapper uit Tilburg wist de afgelopen weken al meerdere rondes te winnen met zijn bars en werd ook gisteren in de finale door de jury als beste aangewezen. Noell3 eindigde als tweede en Dico eindigde op de derde plaats.

Juryoordeel

Alle drie de finalisten maakten met hun zelfgeschreven tracks indruk op de jury, die naast hoofdjurylid Mula B bestond uit Trobi en Nicky Barnes. Noell3 presteerde zelfs boven verwachting, maar uiteindelijk was het Gilly die met zijn openhartige track Nooit Meer Thuisgekomen de winst binnensleepte. "Je zat er goed in en het was een goede tune over dingen die je hebt meegemaakt", aldus Mula. "Het is mooi om dat te vertalen in je muziek, dat helpt ook goed om dingen te verwerken. Het heeft bij mij althans altijd gewerkt. Ik vind het mooi om te zien dat je het zo serieus neemt en het klonk ook gewoon echt goed, man."

Ook Trobi was te spreken over Gilly's nummer. "Mula en ik hebben het in de studio vaak over dat storytelling in muziek het beste werkt. Je delivery was heel erg goed en je lyrics ook, er zit een verhaal in en dat merkte je ook echt in je performance."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Wist dat ik het in me had'

In Start vertelde Gilly vanmorgen aan Fernando dat hij de winst wel een beetje aan voelde komen na zijn succesvolle sessies van de afgelopen weken. "Maar de andere finalisten kwamen ook heel sterk, dus uiteindelijk ben je toch een beetje zenuwachtig." Dat hij van Mula B van die mooie complimenten kreeg, doet hem goed. "Het is mooi om te horen en een bevestiging dat je goed bezig bent."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gilly vertelt over zijn winst bij FunX Talent: Rap

Start van carrière

Rapper worden is iets dat Gilly altijd al voor ogen had. "Ik vond altijd wel dat ik het kon en dat ik het in me had." Nu lijkt die carrière er dus daadwerkelijk te komen. Om hem een handje op weg te helpen, krijgt hij als winnaar van FunX Talent in ieder geval al een videoclip ter waarde van 1500 euro, begeleiding op het gebied van online presence en airplay op FunX. Maar Gilly, die ondersteund wordt door zijn twee broers, is vooral van plan om nu hard aan de slag te gaan in de studio. "Consistent zijn. Ik denk dat dat de key is om verder te komen."

Alle video's van de finale zijn op het YouTube-kanaal FunX Gemist te zien. Wil je meer van het afgelopen seizoen checken? Kijk op FunX.nl/talent.

Ster advertentie
Ster advertentie