FunX Talent

Deze zes talenten doen mee aan het nieuwe seizoen van FunX Talent: Rap

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Deze zes talenten doen mee aan het nieuwe seizoen van FunX Talent: Rap

Het is weer tijd voor een gloednieuw seizoen van FunX Talent: Rap! Uit een groot aantal aanmeldingen zijn zes talentvolle kandidaten geselecteerd: Gilly (19) uit Tilburg, Tych (21) uit Almere, NOELL3 (22) uit Amsterdam, Dico (20) uit Utrecht, Zeus uit Rotterdam en Sherif (23) uit Den Bosch. Leer de talenten in dit artikel kennen!

Zeus

Zeus kwam als tiener op straat te staan, waardoor hij al op jonge leeftijd moest leren voor zichzelf te zorgen. Zijn passie en liefde voor het maken van muziek ontstond doordat hij optrok met vrienden die zich bezighielden met muziek. Zeus is een rapper die geen blad voor de mond neemt en staat bekend om zijn harde rijmschema's waarin hij zijn ervaringen over het leven op straat deelt.

foto: Zeus

Gilly

Gilly a.k.a. 'Het Gezicht Van Noord' is een 19-jarige artiest uit Tilburg die ondanks zijn jonge leeftijd al wat mooie achievements heeft behaald. Zo is hij te horen op het project Virgil's Mixtape: Side By Side van voetballer Virgil van Dijk en Winne. Ook werkte hij samen met Bokke8 op de tune Roadside.

foto: Gilly

Noell3

De Amsterdamse Noell3 heeft een duidelijk doel voor ogen: als artiest een inspiratie zijn voor andere vrouwen die graag de muziekindustrie willen betreden. Noell3 begon haar carrière in 2019, toen ze haar eerste single Big Ben uitbracht. In 2021 scoorde ze een hit met Wifey, waarop ze samenwerkte met CHO, die ze als een grote inspiratiebron ziet. Noell3 is daarnaast te horen op maar liefst vier tunes op CHO's EP THNX, die hij dit jaar dropte. Inmiddels zit Noell3 in het tweede jaar van de Herman Brood Academie en is ze dagelijks bezig met haar grootste passie, namelijk muziek maken.

foto: Noell3

TYCH

De 21-jarige TYCH begon op zijn zestiende met het schrijven van gedichten en liet zich in het begin van zijn tienerjaren inspireren door artiesten als PNL, Lil Skies en A Boogie Wit da Hoodie. Hij dropte dit jaar het nummer Wederzijds, dat inmiddels meer dan 900.000 streams heeft op Spotify en massaal wordt gedeeld op TikTok. Naast rappen, coproduceert TYCH soms ook zijn eigen muziek en gebruikt hij zijn creativiteit door teksten te schrijven voor andere artiesten.

foto: Tych

Sherif

Sherif uit Den Bosch begon in 2020 met het droppen van zijn eerste tunes. Sindsdien timmert hij hard aan de weg om een gevestigde naam in de scene te worden, zoals zijn voorbeelden Lijpe en Jonna Fraser. Zijn meest gestreamde tune op Spotify is Ihattaren, die Sherif opdroeg aan voetballer Mohamed Ihattaren. Met zijn rijke woordenschat kan je tijdens dit seizoen van FunX Talent: Rap de gekste punchlines van Sherif verwachten.

foto: Sherif

Dico

De 20-jarige Dico is in zijn jeugd meerdere keren heen en weer verhuisd tussen Nederland en Engeland. Dat was niet altijd even makkelijk, maar gelukkig kon hij in die tijd op muziek terugvallen. Zijn volledige focus ligt nu op het maken van muziek. Het doel dat hij voor ogen heeft? Het publiek kennis laten maken met zijn sound, die hij beschrijft als "een combinatie tussen Nederlandse hiphop en UK rap".

foto: Dico

Iedere zondag op FunX

Het nieuwe seizoen wordt gepresenteerd door Youssef. Het hoofdjurylid is dit jaar Mula B, die iedere week aanwezig zal zijn om de kandidaten te beoordelen. Elke aflevering zullen er naast hem twee andere gastjuryleden aanwezig zijn. Nieuwsgierig geworden? FunX Talent: Rap iedere zondag tussen 19:00 tot 21:00 te horen op FunX.

Check hieronder de cypher om kennis te maken met de flow en sound van de kandidaten:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie