FunX Talent

Dit zijn de 6 deelnemers van nieuw seizoen FunX Talent: R&B Edition

foto: Kaya Imani, Carel, Chanou, Ruskey, Faby Forster & Isaiasfoto: Kaya Imani
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de 6 deelnemers van nieuw seizoen FunX Talent: R&B Edition

Het is weer tijd voor een splinternieuw seizoen van FunX Talent! Dit seizoen staat helemaal in het teken van heerlijke R&B vibes. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn zes talentvolle kandidaten geselecteerd: Kaya Imani, Ruskey, Chanou, Isaias, Faby Forster en Carel. Leer de deelnemers in dit artikel kennen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kaya Imani

Muziek is er met de paplepel ingegoten bij de IJsselsteinse Kaya Imani (18). Ze volgt al sinds haar 7e piano- en zanglessen en wordt zo lang ze zich kan herinneren omringd door muziek. Haar vader hield van allerlei genres waardoor Kaya Imani zich liet inspireren. Van Bobby Brown tot Bob Marley en van Michael Jackson tot Buena Vista Social Club en The Opposites: wat muziek betreft bestonden er geen hokjes.

Sinds vorig jaar is Kaya serieus aan de slag gegaan met het maken van muziek, voornamelijk Nederlandstalige R&B- en soulmuziek. Muziek is voor haar een uitweg, een andere realiteit waarin ze zichzelf volledig kan uiten en kan zijn wie ze wil zijn. Kaya wil met haar muziek altijd een boodschap overbrengen en hoopt dat mensen er kracht uit kunnen halen. Ze schrijft al haar teksten zelf, neemt alles zelf op en componeert ook zelf waar mogelijk.

foto: Kaya Imani

Ruskey

De opkomende Amsterdamse artiest Ruskey, geboren als Desai Breeveld, heeft altijd al muziek om zich heen gehad. Met een vader die gitarist, componist en producer is, een moeder die zingt en schrijft en grootouders die allemaal op het podium hebben gestaan, is hij al van kleins af aan omringd door mensen die zijn passie delen. Deze passie en liefde voor muziek is hij nooit verloren, zo begon hij op zijn vierde met pianospelen en brengt hij nu ook zijn eigen muziek uit.

Ruskey heeft al een aantal singles uitgebracht en vorig jaar september bracht hij zijn debuut EP Baby Boy uit. Een gevoelig project over de liefde, gehuld in een R&B-jasje, waarvan hij de productie volledig op zich nam. Dit jaar heeft hij zijn eerste headlineshow in Paradiso op de planning staan die hij binnen zes dagen wist uit te verkopen.

foto: Ruskey

Faby Forster

De 23-jarige Faby Forster is half Peruaans en half Amerikaans, maar werd geboren in Spanje, waar ze opgroeide. Op haar 13e verhuisde ze uiteindelijk naar Nederland. Al sinds kleins af aan is Faby bezig met muziek, van musicals tot drumles. Haar multiculturele achtergrond zorgt ervoor dat ze een uiteenlopende, originele sound heeft. Als ze niet zingt of schrijft, reist ze inmiddels ook door binnen- en buitenland als dj. Na het afronden van haar bachelor rechten is het nu haar doel om door te breken als vocalist en daarmee ook meer vrouwen een podium te geven in deze harde muziekindustrie.

foto: Faby Forster

Isaias

Jai Wowor, bekend onder zijn artiestennaam 'Isaias', werd geboren in Nederland op 16 november 1997. Hij wist van jongs af aan al dat hij artiest wilde worden en dat werd nooit als een probleem gezien. Zijn ouders steunden zijn creatieve ideeën namelijk altijd. Geen enkele uitdaging werd als 'te groot' of 'te gevaarlijk' gezien. Zijn familieleden zorgden er altijd voor dat ze achter hem stonden.

De liefde voor muziek begon voor Isaias toen zijn zus de rol van Nala speelde in de musical The Lion King. Isaias vond het geweldig hoe het stuk was gevuld met muzikale meesterwerken die in de mooiste harmonieën werden gezongen. Later speelde hij zelf in enkele musicals. Maar zijn liefde voor R&B-muziek begon op de middelbare school, toen een vriend van hem een paar nummers van D'Angelo voor hem speelde. Isaias wist vanaf dat moment dat hij tot het einde van zijn dagen muziek zou maken.

foto: Isaias

Chanou

De liefde voor muziek startte voor Chanou door te luisteren naar R&B-nummers uit de jaren 90 en de salsamuziek die haar ouders en oudere broers luisterden toen ze jong was. Ze herinnert zich de talloze sing-alongs die ze als kind had met haar vader in de auto. Zoals je in haar muziek zult horen, vertaalt de independent singer-songwriter haar gevoelens in melodieën en voegt ze dit samen met oprechte teksten die recht uit het hart komen. Met haar muziek wil Chanou levensverhalen vertellen om mensen te motiveren en inspireren.

foto: Chanou

Carel

De 18-jarige Carel groeide op met een liefde voor jazz en soul. In zijn jeugd begon de liefde voor R&B echter te groeien. Of het nu old school of new school R&B is, Carel geniet van alle muziek binnen het genre. Frank Ocean, Pharrell Williams en Stevie Wonder zijn Carels grootste inspiratiebronnen en hij past hun invloeden dan ook graag toe in zijn eigen muziek. Volgens Carel krijgt R&B in Nederland lang niet altijd de belangstelling die het verdient. Daar wil hij eigenhandig een verandering in brengen.

foto: Carel

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie