Up 2 Date

Remy Bonjasky zou geen nee zeggen tegen een gevecht met Badr Hari

  1. Newschevron right
  2. Remy Bonjasky zou geen nee zeggen tegen een gevecht met Badr Hari

Over vier dagen staan Rico Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de ring. Het is een week vol weddenschappen en gewaagde voorspellingen: wordt het Badr of toch Rico? De wedstrijd brengt voor velen het oude K1-gevoel weer naar boven, waar intimidatie en spektakel de boventoon voeren. Gisteravond was Remy Bonjasky te gast bij Ziggo Sport Peptalk om te praten over de aankomende wedstrijd.

''Ik moet ze eerst alle twee de ring in zien gaan, voordat ik het geloof.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerst zien dan geloven

Zowel Jack van Gelder als Remy Bonjasky zijn huiverig. Eerst willen ze de mannen in de ring zien verschijnen, voordat ze geloven dat deze legendarische wedstrijd echt zal plaatsvinden. Als het aan de trainer van Badr, Mike Passenier, ligt, hoeven ze zich nergens zorgen over te maken.

''We hebben nog nooit een wedstrijd afgezegd. Waarom zouden we dat in de herfst van zijn carrière nog gaan doen?''

Spijt

In een eerder gesprek zei Remy goede hoop voor Rico te hebben, maar tijdens de persconferentie veranderde er iets. De zelfverzekerde, intimiderende houding van Badr maakte Rico ontzettend klein. Remy had zelfs het gevoel dat Rico spijt kreeg dat hij Badr aan tafel heeft uitgedaagd.

''Hij staat eigenlijk al 1-0 achter. Als Badr niet van Rico kan winnen, is er iets goed mis.''

Grote Badr Show

Dat Rico zo klein overkwam, ligt ook een beetje aan de manier waarop de media zich gedroegen op de dag van de persconferentie. Rico had voor die al tijd veel meer interviews gedaan, waardoor het bij de persconferentie ineens één grote Badr show werd. Rico werd in de hoek gedwongen van een rustige jongen die alles over zich heen liet komen.

Badr vs. Remy

Remy Bonjasky zegt zelf twee keer te hebben gewonnen van Badr Hari. Als Badr wint en ook nog een keer van Remy wil winnen, zal hij zeker geen nee zeggen.

''Als Badr mij uitdaagt, trek ik mijn handschoenen weer aan.''

Diskwalificatie

De laatste wedstrijd tussen de twee vond plaats in 2008, waarbij Badr Hari werd gediskwalificeerd. Remy Bonjasky werd uiteindelijk gekozen als winnaar en werd daarmee voor de derde keer kampioen K-1 zwaargewicht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie