Up 2 Date

VIDEO: Vlaamse jongens brengen ontroerend eerbetoon aan broer die zelfmoord pleegde

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Vlaamse jongens brengen ontroerend eerbetoon aan broer die zelfmoord pleegde

Gisteren was het de laatste dag van Serious Request. In totaal werd er 8,7 miljoen opgehaald voor het Rode Kruis. Dit geld zal worden besteed aan de bestrijding van kindersterfte door longontstekingen. Het meeste indruk maakte de kleine Tijn, die met zijn nagellak-actie 2,5 miljoen wist op te halen.

Music for life

In België vindt er in dezelfde week een soortgelijke actie plaats: Music For Life. Verschillende radio-omroepen werken daar samen aan De Warmste Week, waarbij er geld wordt opgehaald voor verschillende goede doelen. De broers Max en Alfons lieten een grote indruk achter bij het publiek en vooral ook bij Studio Brussel-dj Eva De Roo. Ze was zo ontroerd dat ze de microfoon moest overgeven aan MNM-dj Tom De Cock.

Stoelgeld

Max en Alfons kwamen op de laatste dag van Music For Life langs de studio om hun verhaal te doen. Drie weken geleden pleegde hun broer Emiel zelfmoord. Emiel vond het altijd belachelijk dat er geld werd gevraagd in de kerk om te kunnen zitten. Tijdens zijn crematie besloten de jongens daarom ook ''stoelgeld'' te vragen, waarmee ze 2.186 euro ophaalden voor de Zelfmoordlijn.

"Emiel was niet gelovig en ergerde zich eraan dat je altijd geld moest betalen voor een stoel, terwijl je die niet eens krijgt. Daarom hebben we op de plechtigheid afgelopen zaterdag een collectebus neergezet voor de Zelfmoordlijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Club Brugge

Emiel was een groot fan van Club Brugge. Het nummer dat ze aanvragen is dan ook 'You'll never walk alone'. Club Brugge liet kort daarna weten het ingezamelde bedrag te verdubbelen. Ook zal het gebruikelijke 'You'll never walk alone' bij de volgende wedstrijd tegen Moeskroen wordt opgedragen aan Emiel en zijn nabestaanden. Ook tijdens deze wedstrijd zal er met een collectebus geld worden ingezameld voor de Zelfmoordlijn.

De Zelfmoordlijn is bereikbaar voor iedereen die struggelt met suïcidale gedachtes of zich zorgen maakt over iemand in zijn of haar omgeving. In Nederland kun je via 113 online terecht bij al je vragen over zelfmoord.

Ster advertentie
Ster advertentie