Up 2 Date

Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'

Heb jij het ook zo bloedheet? Dat kan goed kloppen, want er is vandaag sprake van een nieuwe warmterecord. Nog nooit was het op 8 augustus zo warm in Nederland.

Warmterecord

Het warmterecord werd vastgesteld in De Bilt om 11.40 uur. Maar liefst 33,1 graden gaf de temperatuurmeter aan en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten, aldus Weeronline. Het warmst is het in het zuidoosten van Nederland. In het plaatsje Arcen was het zelfs 33,7 graden. Daarnaast is het ergste nog niets eens voorbij, aangezien de temperatuur zaterdagmiddag nog verder oploopt.

Eerdere record

Het oude warmterecord op 8 augustus dateert uit 1975. Toen werd in De Bilt 32,9 graden gemeten. Het warmterecord van deze zaterdag is alweer het zesde officiële datum-warmterecord van het jaar.

Gevaarlijke situaties

Ondanks dat veel mensen genieten van het mooie weer, kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan. Zo waarschuwt het RIVM dat de luchtkwaliteit in het zuidwesten van Nederland dit weekeinde op verschillende plaatsen "zeer slecht" worden vanwege smog door ozon.

Ster advertentie
Ster advertentie