Up 2 Date

Grote kans op derde hittegolf van het jaar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grote kans op derde hittegolf van het jaar

Dacht jij dat het al afgelopen was met het warme zomerweer? Fout gedacht, want er komen weer tropische temperaturen deze kant op! Het wordt serieus warm, want er is zelfs kans op een nieuwe hittegolf. Vanaf morgen gaat daarom het nationale hitteplan in werking.

Kans op derde hittegolf

Je bent de bizar hoge temperaturen van vorige maand vast nog niet vergeten. Voor die Sahara-temperaturen hoef je niet te vrezen, maar tot en met dinsdag kan het kwik wel oplopen tot zo'n 32 graden. Voor een hittegolf moet het 5 dagen lang minimaal 25 graden zijn, waarvan 3 dagen 30 graden of warmer. Als dat gebeurt, is er sprake van de derde hittegolf van het jaar die ook gelijk de laatste hittegolf in het jaar ooit is in Nederland.

Gevaarlijk

De vorige hittegolf vond eind juli plaats. Toen werd het nieuwe hitterecord van 40,7 graden behaald en werd het nationaal hitteplan ook ingeschakeld. Het plan is een waarschuwing voor hitte om zo uitdroging en oververhitting zoveel mogelijk te voorkomen. Vooral voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, jonge kinderen en mensen in slechte gezondheid, kunnen de warme temperaturen namelijk gevaarlijk zijn, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie