Up 2 Date

VIDEO: Marwa (1) ontwaakt uit coma voordat dokters stekker eruit trekken

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Marwa (1) ontwaakt uit coma voordat dokters stekker eruit trekken

De dokters hadden de hoop opgegeven voor de eenjarige Marwa Bouchenafa. Het Franse meisje werd in kunstmatige coma gehouden nadat een virus schade had aangericht aan haar zenuwen. De artsen wilden de beademing stopzetten, omdat ze volgens hen nooit meer zelfstandig zou kunnen ademen, eten of wandelen. De ouders waren het niet eens met die beslissing en besloten de petitie 'Jamais sans Marwa' te starten.

rechtszaak

Meer dan 70.000 mensen ondertekenden de petitie. Met deze handtekeningen gingen de ouders van het meisje naar de rechtbank. Daar werd besloten dat de behandeling nog twee maanden voortgezet moest worden. Tien dagen na de gerechtelijke uitspraak werd Marwa wakker.

Vechtertje

De 33-jarige vader, van Algerijnse oorsprong, kon zijn geluk niet op toen zijn dochtertje haar ogen weer open deed en zelf begon te ademen. Hij maakte een video van dochtertje die hij op Facebook postte.

''Marwa, mijn liefje. Ik mis je mijn engel. Blijf vechten, ik hou zoveel van jou.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wonder

In september werd het meisje opgenomen wegens een ernstige infectie dat vanuit haar darmen verspreid werd. Ze kreeg ademhalingsproblemen en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Marseille. Daar werd ze kunstmatig in coma gebracht. Er waren geen medicijnen beschikbaar tegen de infectie en de dokters vonden het zinloos om haar nog langer in coma te houden. Haar vader ging daar gelukkig niet in mee: inmiddels is de behandeling voortgezet.

Ster advertentie
Ster advertentie