Up 2 Date

Inzamelingsactie gestart voor uitvaart Def Rhymz

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Inzamelingsactie gestart voor uitvaart Def Rhymz

De familie van Def Rhymz heeft afgelopen maandag een inzamelingsactie op touw gezet om de uitvaart van de overleden rapper te kunnen bekostigen. De rapper overleed op 24 maart als gevolg van hartfalen in een ziekenhuis in Utrecht.

Hoge kosten

In de beschrijving van de inzamelingsactie schrijven de nabestaanden dat Def Rhymz al vier jaar een steunhart had in afwachting van een harttransplantatie. Daardoor werd hij vaak opgenomen in het ziekenhuis. "Door zijn chronisch hartfalen kon hij zich niet verzekeren, dit bracht hoge kosten met zich mee. De buffer die hij had opgebouwd hebben wij moeten gebruiken voor de vele ziekenhuisopnamen", aldus zijn familie.

"Wens in vervulling laten gaan"

De rapper sprak voor zijn dood de wens uit om in zijn geboorteland Suriname begraven te worden. "Als nabestaanden willen we onze krachten bundelen en deze wens in vervulling laten gaan. Laten wij zijn positieve energie gebruiken en Def in ons harten voort laten leven. Zoals Def altijd zei, geniet van het leven want het duurt maar even, hou van jezelf, kies voor jezelf en zet jezelf op nummer 1!" De familie van de Rotterdamse hiphoplegende heeft op het moment van schrijven ruim 27.000 euro van het streefbedrag, 40.000 euro, ingezameld.

Hartproblemen

Dennis Bouman, zoals Def Rhymz in het echt heette, vertelde in oktober vorig jaar in een aflevering van de podcast Real Talk dat hij de afgelopen jaren drie keer aan zijn hart geopereerd moest worden. In de aflevering liet hij een apparaat zien dat zijn bloedsomloop reguleerde. "Ik heb een motor in mijn hart als overbrugging tot het moment dat ik een donorhart krijg. Als ik dit niet bij me heb, ben ik binnen een kwartier dood."

Hits

Def Rhymz begon halverwege de jaren '80 met rappen. Hij vormde samen met DJ Git Hyper het duo Supersonic Cru. In 1999 brak hij eindelijk door met zijn hit Doekoe. De track stond maar liefst 19 weken in de Singles Top 100 en bereikte de tweede plek. In de jaren daarna scoorde hij meerdere hits met tracks als De Bom, Ze zitten me achterna en de nummer 1-hit Schudden.

Ster advertentie
Ster advertentie