Up 2 Date

Ouders van relschopper (13) moeten 18.000 euro betalen voor schade bij avondklokrellen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ouders van relschopper (13) moeten 18.000 euro betalen voor schade bij avondklokrellen

De ouders van een 13-jarige jongen moeten opdraaien voor de schade die hun zoon aanrichtte tijdens de avondklokrellen op 24 januari in Eindhoven. Het gaat om een pittig bedrag, namelijk 18.000 euro.

Avondklokrellen

In januari, net na de invoering van de avondklok, braken er in allerlei steden rellen uit. Dat zorgde meerdere keren voor confrontaties tussen demonstranten en politie. Ook werden veel onschuldige ondernemers de dupe van de rellen, doordat veel winkels werden vernield en geplunderd.

Eindhoven

Ook in Eindhoven liep het op 24 januari compleet uit de hand. Relschoppers richtten urenlang vernielingen aan en plunderden op het Centraal Station verschillende winkels. Ook staken ze auto's en fietsen in brand. De politie pakte die dag in totaal 55 mensen op. Er zou zeker 670.000 euro aan schade aangericht zijn in de Brabantse stad.

18.000 euro

Ook de 13-jarige relschopper was daarbij aanwezig. Omroep Brabant laat weten dat de jongen betrokken was bij het gooien van stenen door de ruiten van het station en de plundering van een supermarkt. Behalve het te betalen schadebedrag van 18.000 euro, legde de rechtbank in Den Bosch de jongen ook een leerstraf van 35 uur op en een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie