Up 2 Date

Amerikaanse agenten veroordeeld voor martelen zwarte verdachten met dildo

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse agenten veroordeeld voor martelen zwarte verdachten met dildo

In Amerika is een voormalig politieagent uit Mississippi veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor het martelen van twee Afro-Amerikaanse verdachten. Ook een andere agent werd schuldig bevonden en kreeg een straf van 17,5 jaar.

Marteling

De 31-jarige Hunter Elward, zoals de zwaarst gestrafte agent heet, martelde samen met zijn handlanger Jeffrey Middelton (46) en vier andere witte collega's de twee verdachten in januari 2023. Slachtoffers Michael Correy Jenkins en Eddy Terrel Parker werden twee uur lang vernederd en gemarteld met een dildo, tasers en een zwaard. Ook werden ze gedwongen om onder andere alcohol, bakolie en melk te drinken. De agenten riepen daarbij racistische leuzen.

Uiteindelijk werd een van de slachtoffers in zijn mond geschoten waardoor zijn kaak verbrijzeld raakte en hij een scheur in zijn tong opliep. De agenten schakelden toen geen hulp in, maar lieten de twee slachtoffers gewoon achter en bedachten ondertussen een plan om zichzelf niet verdacht te maken. Zo plaatsten ze illegale drugs in het huis, lieten ze een wapen achter en vernielden ze een bewakingscamera.

The Goon Squad

De agenten noemen zichzelf 'The Goon Squad', wat zoiets als 'de gangsters' betekenen, omdat ze bereid zijn om in het geheim buitensporig geweld te gebruiken. De Amerikaanse procureur-generaal oordeelde in de rechtbank dat de agenten een "gruwelijke aanval hadden gepleegd op burgers die ze onder ede hadden gezworen te beschermen".

De vier andere verdachten die nu nog niet berecht zijn, moeten vandaag en morgen voor de rechter verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie