Up 2 Date

Politie vindt messen, hamers en vals geld in schoolkluisjes Zaanstad

foto: ANP - Foto ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Politie vindt messen, hamers en vals geld in schoolkluisjes Zaanstad

Bij een grote kluisjescontrole op een paar middelbare scholen in de gemeente Zaanstad zijn door de politie verschillende wapens, vals geld en illegaal vuurwerk gevonden. Zo werden er zes messen, drie hamers, pepperspray en een taser gevonden, zo meldt een woordvoerder van de politie aan NH Nieuws.

Onaangekondigde controle

De leerlingen van de desbetreffende kluisjes zijn door de politie als verdachten aangemerkt. Ook komt er een gesprek met de scholen. De aanleiding van het onderzoek was volgens de schoolbesturen 'het toenemend bezit van wapens onder jongeren'. Volgens een woordvoerder van de politie komen er regelmatig onaangekondigde kluisjescontroles voor: "Maar dan lees je er niet zoveel over in de media."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WAPENINLEVERACTIE

Er werd niet alleen op scholen gecontroleerd. Bij station Zaandam, in de wijk Poelenberg en in het centrum van Zaandam werd preventief gefouilleerd. Daarnaast organiseerde de politie Zaanstad na een paar heftige incidenten de afgelopen twee weken een wapeninleveractie waarbij mensen ongestraft hun wapen konden inleveren. Dat leverde zo'n tweehonderd wapens op, waaronder (machine)geweren, messen, zwaarden en zelfs granaten.

onderzoek

De politie gaat de komende weken onderzoeken of de vuurwapens zijn gebruikt bij een misdrijf. Als dat zo is, komt er een verder onderzoek waarbij de voormalig eigenaar als verdachte kan worden aangemerkt. Als dat niet zo is, worden de wapens vernietigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie