FunX Amsterdam

Emotionele oproep agent na vondst van kapmessen bij 12-jarigen

foto: Instagram: pol_wijkagent_buitenveldertzo
  1. Newschevron right
  2. Emotionele oproep agent na vondst van kapmessen bij 12-jarigen

Je kan geen nieuwsapp meer openen of er staat weer iets over een steekpartij die in Nederland heeft plaatsgevonden. Soms met een dodelijk gevolg. Een Amsterdamse agent is het helemaal zat. Zijn collega's hebben afgelopen zondag een stel jongeren van gemiddeld 12 á 13 jaar opgepakt na een straatroof waarbij ze kapmessen bij zich hadden. In een emotionele oproep op Facebook en Instagram roept hij ouders op om zich te bemoeien met hun kinderen.

"Leeftijd gemiddeld 12-13 jaar... ik heb er geen woorden voor, u wel?"

Weet wat uw kind doet

"Beste ouders van Amsterdam e.o., maar eigenlijk van heel Nederland, weet u wat u kind doet buiten op straat?", schrijft de Amsterdamse agent in zijn oproep. "Weet u waar ze mee bezig zijn op de telefoon (want hoe denkt u dat ze hier aan komen?) Vraagt u uw kind wel eens wat hij/zij (voornamelijk hij) in zijn jaszak of rugtas heeft zitten?"

Bespreek dit

De politie van Amsterdam Zuid-Buitenveldert maakt zich ernstig zorgen en daarom doet de agent een oproep aan ouders, leraren en sportleraren: "bespreek dit, kom in actie, want er gaan nog veel meer incidenten als hierboven plaats vinden als we er met z'n allen niets aan doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie