Up 2 Date

Famke Louise en Diederik Gommers terug bij 'Jinek': "Ben mentaal kapotgemaakt"

foto: Jinek
  1. Newschevron right
  2. Famke Louise en Diederik Gommers terug bij 'Jinek': "Ben mentaal kapotgemaakt"

Famke Louise en Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, waren gisteren weer te gast bij Jinek. De artiest vertelde dat ze na haar optreden bij Jinek 'mentaal kapotgemaakt is'. Twee weken geleden zat ze bij Jinek aan tafel om haar deelname aan de actie #ikdoenietmeermee te verdedigen. In de tussentijd is er veel gebeurd, maar ze heeft naar eigen zeggen 'haar doel bereikt'.

Mentaal kapotgemaakt

Tijdens haar eerste tv-optreden bij Jinek wilde Famke de onvrede van jongeren over de coronaregels aankaarten. Ze was naar eigen zeggen 'heel gestrest' tijdens de uitzending: "Ik zat daar echt met de beste intenties, maar ik kon me gewoon niet goed verwoorden. Het is een heel gevoelig onderwerp en er kijken misschien wel een miljoen mensen. Ze kreeg na de uitzending ontzettend veel kritiek over haar heen. "Ik ben wel heel erg geschrokken door de reacties. Ik heb geprobeerd om het niet te lezen, maar je leest het toch."

Het bleef echter niet bij reacties: "Mijn auto is zelfs kapot getrapt terwijl ik er nog in zat. Dat gevoel van angst kan ik niet eens beschrijven. Ik heb er daarna voor gekozen om met beveiliging over straat te gaan. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Ik ben mentaal gewoon kapotgemaakt."

Ondanks alles wat er is gebeurd, heeft Famke zeker geen spijt van haar acties. "Ik heb mijn doel bereikt. We zitten hier nu in een studio vol mensen om dit onderwerp bespreekbaar te maken."

Campagne

De artiest gaat nu samen met Diederik Gommers een campagne starten om jongeren beter te kunnen informeren over de coronaregels. "Famke had gewoon een goede boodschap toen ze hier voor het eerst aan tafel zat, en ik voelde dat we daar iets mee moesten doen. Het beleid wordt allemaal gemaakt door 50-plussers en daarom moeten we met jongeren in gesprek gaan om bepaalde maatregelen uit te leggen", aldus Gommers.

De IC-arts heeft, met hulp van Famke, nu ook een Instagramaccount met meer dan 250.000 volgers. Gommers wil op deze manier de jeugd makkelijker bereiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GOEDE DOELEN

Ook wil de artiest een mondkapjeslijn lanceren in samenwerking met Goeden Doelen Nederland: "De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel die mensen ondersteunt die hun baan zijn kwijtgeraakt."

Ster advertentie
Ster advertentie