Up 2 Date

Pornhub verwijdert 8,8 miljoen video's

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Pornhub verwijdert 8,8 miljoen video's

Pornhub heeft flink wat video's van niet-geverifieerde gebruikers van de website gehaald. Het platform beloofde vorige week aanpassingen te doen om de verspreiding van niet-vrijwillige beelden te voorkomen. Dat gebeurde naar aanleiding van een artikel uit The New York Times waarin kritiek werd geuit op illegale Pornhub-content.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maatregelen

Pornhub besloot vorige week om stappen te nemen om illegale content tegen te gaan. Zo is het niet meer voor iedereen mogelijk om video's te downloaden. Daarnaast mogen alleen geverifieerde accounts nog content uploaden.

In een verklaring laat het pornoplatform weten nu ook alle eerder geüploade content van niet-geverifieerde gebruikers te hebben verwijderd:"Dit betekent dat alle Pornhub-content afkomstig is van geverifieerde uploaders, een maatregel die platforms als Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat en Twitter nog niet hebben ingesteld." In totaal verwijderde Pornhub volgens RTL Nieuws zo'n 8,8 miljoen video's. Van de 13,5 miljoen video's zijn er nu nog 4,7 miljoen over.

ophef

Creditcardbedrijven Mastercard en Visa lieten vorige week weten te stoppen met het aanbieden van hun betalingsmogelijkheden op Pornhub. Dat besloten ze naar aanleiding van het artikel in The New York Times en eigen onderzoek die de bedrijven deden.

De aanpassingen die Pornhub eerder maakte, waren niet genoeg om Mastercard en Visa terug te krijgen. Het is onduidelijk of de bedrijven na de nieuwe maatregel wel weer een samenwerking met het platform willen aangaan.

Ster advertentie
Ster advertentie