Up 2 Date

'Kabinet wil openingstijden en bezoekers horeca beperken'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Kabinet wil openingstijden en bezoekers horeca beperken'

Het aantal coronabesmettingen neemt zeer snel toe in Nederland en daarom is het kabinet bezorgd. Vrijdagmiddag gaat Mark Rutte nieuwe maatregelen aankondigen in een persconferentie en volgens ingewijden aan RTL Nieuws zullen die vooral betrekking hebben op de horeca.

Horeca inperken

Het kabinet zou overwegen om openingstijden te beperken, waardoor horeca verplicht moeten sluiten voor middernacht. Ook zou het maximaal aantal bezoekers verder beperkt worden. De maatregelen zullen alleen voor bepaalde regio's gelden waar de besmettingscijfers hoog zijn, in de hoop dat deze weer zullen dalen.

Veiligheidsregio's

Toch liggen alle opties nog op tafel. De regeringsleider zullen vandaag overleggen met de voorzitters van de zes veiligheidsregio's waar het virus het meest om zich heen heeft gegrepen. Vooral in en rondom grote steden als Amsterdam en Rotterdam is dat momenteel het geval.

'Virus maakt comeback'

Eerder vandaag sprak Rutte al zijn grote zorgen uit over het toenemende aantal besmettingen. Volgens de premier is het virus bezig met "een comeback" en zullen er daarom snel maatregelen moeten worden genomen. Ook nam hij verantwoordelijkheid voor het gebrekkige testbeleid, wat de afgelopen dagen onder druk stond. Volgens Rutte komt dit door "een overspannen wereldmarkt", maar hij beloofde dat er snel verbetering zal komen.

Ster advertentie
Ster advertentie