Up 2 Date

Artserie 'An-Noor' laat diversiteit van moslima's zien

  1. Newschevron right
  2. Artserie 'An-Noor' laat diversiteit van moslima's zien

Sterke vrouwen komen in vele vormen. Dat is wat de Amerikaanse Saba Chaudhry Barnard met haar artserie 'An-Noor' wil uitstralen. De serie maakte zij al in 2014, maar zet het nu opnieuw in voor de campagne #Muslimameans. Met de hashtag gaat Global Fund For Women stereotypering tegen en laat de diverse stemmen van moslima's horen.

LICHT

An-Noor betekent 'het licht' in het Arabisch. Door glanzende aureolen, vuur en goud laat Saba "het innerlijke licht van Amerikaanse moslima's naar buiten stralen". De vrouwen staan afgebeeld in religieuze of bekende culturele poses.

Curry etend

De Pakistaanse kunstenares heeft zich door haar afkomst vaak anders gevoeld.

"Als gekleurd, groot harig, moskee gaand, curry etend, snor hebbend, geen spek etend meisje dat geen korte broeken kon dragen, vertegenwoordigde ik in mijn eentje de diversiteit op mijn privéschool in North Carolina."

Ongedefinieerd

Haar drang om diversiteit te laten zien, kwam pas later. "Ik probeerde mijzelf in hokjes te plaatsen om erbij te horen, maar dat is onmogelijk. Daarom maak ik ook kunst dat niet moslim vrouwen defineert, maar juist ondefinieert."

Ster advertentie
Ster advertentie