Up 2 Date

Zeker 38 doden bij brand in Mexicaanse cel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zeker 38 doden bij brand in Mexicaanse cel

Bij een grote brand in een detentiecentrum van de Mexicaanse immigratiedienst zijn maandag zeker 38 mensen om het leven gekomen. Gisteren werden beelden gedeeld waarop te zien is hoe bewakers weglopen zonder de migranten te bevrijden, terwijl ze het vuur wel zien.

Brand

De brand brak maandag rond 21.30 uur (plaatselijke tijd) uit in Ciudad Juárez. Op dat moment zouden er 68 migranten in het detentiecentrum hebben gezeten. Het grootste gedeelte van de migranten kwamen uit Venezuela.

Volgens de Mexicaanse krant El Universal waren de migranten opgepakt na klachten over overlast. Volgens de Spaanse krant El País zouden ze zijn gearresteerd omdat ze bedelden op straat. Nadat de migranten van de bewaking hoorden dat ze zouden worden teruggestuurd naar hun land van herkomst, zou een aantal van hen matrassen in brand hebben gestoken.

bewakingsbeelden

Dinsdag verscheen er een video waarin te zien is hoe er in een van de cellen brand ontstaat. Vervolgens lopen drie mannen in een bewakingsuniform langs de cel, terwijl de ruimte zich met rook vult. Hoewel de migranten wanhopig proberen de cel uit te komen, doen de bewakers de deuren niet open.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie