Up 2 Date

Davy (34) werd uit het niets opgepakt in Mexico; familie doodongerust

foto: Facebook
  1. Newschevron right
  2. Davy (34) werd uit het niets opgepakt in Mexico; familie doodongerust

Davy Vanderhaeghen, een 34-jarige Belg, was met zijn zus op vakantie in Mexico toen zijn vakantie veranderde in een nachtmerrie. Bij een benzinestation werd hij uit het niets gearresteerd door Mexicaanse agenten. Zijn familie heeft geen idee waar Davy op dit moment is.

Omsingeld

Davy zou samen met zijn zus op een vlucht stappen naar Washington in de Verenigde Staten als tussenstop. Omdat Davy niet gevaccineerd is tegen het coronavirus, mocht hij het vliegtuig niet in. Zijn zus ging alvast, maar Davy bleef achter en boekte een hotel in de buurt van het vliegveld van Cancun.

In de avond ging Davy vanuit zijn hotel nog even naar een benzinestation om wat te drinken en een snack te halen. "Toen hij buiten het pompstation kwam, werd hij omsingeld door politieagenten", vertelt zijn ongeruste vader in gesprek met Nieuwsblad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangezien voor dief

Davy zou zijn opgepakt, omdat hij is aangezien voor een autodief. "De politie had een foto bij zich van iemand die in een gestolen auto zat met een wit T-shirt", vertelt Davy's vader. "Toevallig had Davy ook een wit T-shirt aan. Vermoedelijk werd hij aangezien als de dief, terwijl hij er niets mee te maken heeft."

Sindsdien heeft de familie constant geprobeerd contact met Davy te zoeken. Zijn zus kreeg hem heel even te pakken. "Ze was herhaaldelijk aan het bellen naar zijn telefoon en vermoedelijk waren ze het zo beu dat ze hem toch heel even zijn telefoon hebben gegeven. Hij had maar heel weinig tijd en kon alleen maar zeggen dat hij in de cel zit met tien criminelen", aldus de vader van Davy, die sindsdien niets meer van zijn zoon vernomen heeft.

Geen gehoor

Bij het hotel waar Davy verbleef, krijgt de familie geen gehoor. "Ik hoop vooral dat het echte politiemensen zijn die hem hebben opgepakt en dat ze inzien dat hij niets te maken heeft met de autodiefstal", zegt zijn vader, die er allerminst gerust op is. "Je hoort van alles over Mexico. We hebben al heel wat telefoontjes gepleegd naar verschillende ambassades, maar nergens krijgen we momenteel gehoor." De Belgische consul heeft de familie wel beloofd er direct achteraan te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie