Up 2 Date

Zeker 18 doden bij schietpartij in stadhuis Mexico

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Zeker 18 doden bij schietpartij in stadhuis Mexico

In Mexico zijn woensdagmiddag zeker achttien mensen om het leven gekomen. Dit gebeurde bij een schietpartij in het stadhuis in de Mexicaanse plaats San Miguel Totolapan. Een van de slachtoffers van de schietpartij is de burgermeester.

Burgermeester

Meerdere schutters bestormden het stadhuis rond twee uur 's middags (lokale tijd) en openden het vuur. Hierbij kwamen zowel politieagenten en ambtenaren als burgermeester Conrado Mendoza Almeda om het leven. Vlak voor de aanval op het stadhuis zou de vader van burgermeester Mendoza Almeda om het leven zijn gebracht in zijn woning.

Op beelden op social media is het zwaar beschoten stadhuis te zien, waarin meerdere lichamen liggen. De partij van burgermeester Mendoza Almeda reageert op deze beelden en spreekt van een "laffe moord".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Los Tequileros

Volgens de BBC is de criminele bende Los Tequileros verantwoordelijk voor het bloedbad. Deze bende wordt gelinkt aan een groot drugskartel in het land. Leden van de bende blokkeerden tijdens de aanslag de belangrijkste toegangswegen richting de stad, om zo te voorkomen dat de politie kon ingrijpen. De daders zijn nog op de vlucht.

Kort voor de aanslag op het stadhuis plaatste Los Tequileros een video op social media waarin zij aangaven terug te komen naar de staat Guerrero, waar ook San Miguel Totoplan onderdeel van is. Guerrero geldt vanwege rivaliserende drugskartels als een van de gevaarlijkste streken in Mexico, waar elk jaar tienduizenden mensen omkomen door geweld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie