Up 2 Date

Toeristen gedood en Nederlandse gewond bij schietpartij drugsbendes in Mexico

foto: Fiscalía General Quintana Roo
  1. Newschevron right
  2. Toeristen gedood en Nederlandse gewond bij schietpartij drugsbendes in Mexico

Bij een schietpartij in de Mexicaanse badplaats Tulum Pueblo zijn twee toeristen omgekomen. Het gaat om twee vrouwen uit Duitsland en India. Ook een Nederlandse vrouw raakte gewond bij de schietpartij tussen rivaliserende drugsbendes.

Café in gevlucht

Tulum Pueblo bevindt zich zo'n 120 kilometer ten zuiden van het populaire Cancún. Het incident vond 's avonds plaats in een café, waar een 24-jarige man naar binnen vluchtte om te ontkomen aan schutters van een drugsbende die hem op motoren achtervolgden. Eenmaal bij het café begonnen de schutters om zich heen te schieten, waarbij ook toeristen werden geraakt.

Meerdere gewonden

Een Indiase vrouw van 25 jaar overleed ter plekke. Het zou volgens Mexicaanse media gaan om influencer en reisvlogster Anjali Ryot. Een andere 35-jarige vrouw uit Duitsland overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Naast de Nederlandse vrouw die gewond raakte, raakten nog twee Duitse toeristen gewond. Een van de daders raakte ook gewond en bevindt zich nu onder politietoezicht in het ziekenhuis.

Waarschuwing: de onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Statement burgemeester

Op Twitter schrijft de burgemeester van Tulum vandaag: "Ik veroordeel met klem de tragische gebeurtenissen die gisterenavond hebben plaatsgevonden. Ik heb de politie opdracht gegeven om mee te werken aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie