Up 2 Date

Drugstunnel met lift en spoorrails ontdekt tussen Mexico en VS

foto: YouTube: CBS 8 San Diego
  1. Newschevron right
  2. Drugstunnel met lift en spoorrails ontdekt tussen Mexico en VS

De Amerikaanse autoriteiten hebben een drugstunnel met een lengte van meer dan zes voetbalvelden ontdekt aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. De smokkeltunnel is onder meer voorzien van een lift en spoorrails.

Compleet uitgerust

Lokale media melden dat de tunnel, die 21 meter diep is, vorige week werd ontdekt. Via de ondergrondse route is het mogelijk om drugs te vervoeren tussen het Mexicaanse Tijuana en het Amerikaanse San Diego. De smokkeltunnel is 630 meter lang, 1,20 meter breed en beschikt naast spoorrails en een lift ook over een compleet elektriciteits- en ventilatiesysteem.

Met behulp van de compleet uitgeruste tunnel konden smokkelaars met rap tempo veel drugs vervoeren. Onder de grond trof de politie 800 kilogram cocaïne, 75 kilogram meth en 1,6 kilogram heroïne aan. De autoriteiten hebben zes verdachten gearresteerd, die tussen de 31 en 55 jaar oud zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drugstunnels

De politie is een onderzoek gestart om te kijken welk drugskartel verantwoordelijk is voor het maken van de tunnel. De eerste drugstunnel die ooit werd ontdekt, zou gebouwd zijn door het kartel van Joaquin 'El Chapo' Guzman. El Chapo zocht naar een innovatieve manier om drugs naar Amerika te transporteren. Dat ging een tijdje goed, maar de ondergrondse route werd in 1990 ontdekt.

De langste drugstunnel die ooit werd ontdekt, lag ook tussen Tijuana en San Diego en kwam twee jaar geleden aan het licht. De illegale smokkelroute had een lengte van 1300 meter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie