Up 2 Date

VS looft beloning van 5 miljoen uit voor gouden tip zoons van drugsbaas El Chapo

foto: Ovidio Guzmán López tijdens zijn arrestatie in 2019. (AFP)
  1. Newschevron right
  2. VS looft beloning van 5 miljoen uit voor gouden tip zoons van drugsbaas El Chapo

Drugsbaas Joaquín 'El Chapo' Guzmán zit op dit moment een levenslange celstraf uit, maar in de tussentijd gaan zijn vier zoons vrolijk verder met alle zaakjes van papa. Daarom looft de VS een beloning van maar liefst vijf miljoen dollar uit voor de arrestatie van de zoons van El Chapo.

Los Chapitos

Het gaat om de broers Ovidio, Iván Archivaldo, Joaquín Jr. en Jesus Alfredo, die alle vier bekend staan als 'Los Chapitos'. "Ze zijn alle vier hooggeplaatste leden van het Sinaloa-kartel en zijn elk onderworpen aan een federale aanklacht wegens hun betrokkenheid bij de illegale drugshandel", liet het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten na de bekendmaking van de beloning.

Arrestatie en vrijlating na geweld

Een van de zoons, Ovidio, werd in oktober 2019 gearresteerd. Die arrestatie zou Mexico later in veel verlegenheid brengen. Zo ontketenden kartelleden een hel in Culiacán, de hoofdstad van Sinaloa, na de arrestatie. De politie, het leger én burgers moesten vrezen voor hun leven. Ze werden namelijk met zware oorlogswapens aangevallen.

Uiteindelijk kwamen zeker veertien mensen om, onder wie vier burgers. Om een verder bloedbad te voorkomen gaf de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador noodgedwongen de opdracht om Ovidio weer vrij te laten. "De geschiedenis zal ons leren of het een goede of verkeerde beslissing was", zei López Obrador destijds.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie