OMG

Mexicaans kartel dumpt 10 lijken voor kantoor van gouverneur

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mexicaans kartel dumpt 10 lijken voor kantoor van gouverneur

Een Mexicaans drugskartel heeft tien lijken gedumpt voor het kantoor van de gouverneur van Zacatecas, een staat in Mexico. Zij komen daarmee in opstand tegen de harde aanpak die de autoriteiten hanteren om drugshandel uit te bannen.

Tien lijken

Volgens Insider heeft het Mexicaanse kartel een Mazda SUV met tien lijken achtergelaten vlak voor het kantoor van gouverneur David Monreal. Er lagen acht dode mannen en twee dode vrouwen in de achtergelaten SUV. Uit de autopsie is gebleken dat ze allemaal stierven vanwege verstikking door wurging.

De lokale autoriteiten hebben twee arrestaties verricht in verband met de moorden, maar zijn vooral geschrokken van de gewetenloze aanpak van de kartels. In de stad werden drie maanden geleden ook al vier agenten buiten dienst vermoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lucratieve regio

De meest lucratieve regio voor drugskartels ligt hoog in het noorden van Mexico, vanwege de nabijheid van de Verenigde Staten. De overheden van de twee buurlanden werken nauw samen om de belangrijkste leveranciers van cocaïne en heroïne in de regio uit te schakelen, sinds Mexico in 2006 de oorlog aan de drugskartels verklaarde.

De Mexicaanse El Chapo is lange tijd de meest bekende drugskartelleider van Zuid-Amerika geweest, maar met zijn zonen op de vlucht voor de Mexicaanse en de Amerikaanse regering, lijkt zijn drugshandelimperium in de regio voor het grijpen te liggen.

Ster advertentie
Ster advertentie