Up 2 Date

Internationale Linkshandigendag: 5 herkenbare dingen als je linkshandig bent

  1. Newschevron right
  2. Internationale Linkshandigendag: 5 herkenbare dingen als je linkshandig bent

Het is vandaag Internationale Linkshandigendag, dus alle lefties: verenig je! Deze dag staat geheel in het teken van het feit dat jij bij de 10% van de wereld hoort die linkshandig is.

De wereld is ingesteld op die overige 90% die gewoon, heel saai alles met rechts doet. Daarom 5 herkenbare dingen als je links bent.

#1: Schrijven gaat belabberd

Je wist het vroeger op de basisschool al toen de juf wilde dat je met een vulpen ging schrijven. Dit gaat hem gewoon niet worden. Je kan op zich best goed schrijven, alleen niemand kan het lezen omdat jij vervolgens met je hand over de natte inkt veegt.

#2: Je wisselt altijd je mes en vork om

Misschien hoort het niet bij de etiquette, maar als jij in een restaurant zit, wissel je stiekem je mes en vork om. Want jij snijdt met links, en eet eigenlijk ook het liefst met je linkerhand.

#3: Je moet goed nadenken waar je gaat zitten

Over eten gesproken, niets is irritanter dan rechts van een rechtshandige te zitten. Jullie ellebogen botsen de hele tijd tegen elkaar aan. Voordat je plaatsneemt, ben jij dus altijd degene die hierover nadenkt.

#4: Je voelt je speciaal (en dat is niet altijd leuk)

Weet je nog elke keer dat er bij gym een nieuwe sport werd uitgelegd, en jij er geen bal van kon? Dat was omdat de docent de bal altijd alles voordeed met zijn rechterhand. Als het dan bij jou niet lukte, moest hij het altijd speciaal voor jou voordoen op een linkshandige manier. #feelingsospecial

#5: je hebt meteen een band met elke mede-linkshandige

Op school, op tv of in de bar, het maakt niet uit waar je bent, maar als je iemand ziet die ook zijn pen vastpakt met zijn linkerhand, wil je diegene het liefst een knuffel geven. "Jij bent ook links! Wauw, cool!"

Foto: via Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie