Up 2 Date

Vliegtuigpassagiers op de weegschaal voor besparing brandstofkosten

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Vliegtuigpassagiers op de weegschaal voor besparing brandstofkosten

Het lijkt er in de toekomst toch echt van te komen: we moeten gewogen worden als we het vliegtuig in gaan.

wegen? verschrikkelijk idee

Het wegen van vliegtuigpassagiers is altijd al een zwaar beladen onderwerp geweest. Hoewel het belangrijk is voor een vliegtuigmaatschappij om het juiste gewicht aan boord te kunnen meten in verband met de vliegveiligheid en efficiƫntie, is het idee om mensen te dwingen om voorafgaand van hun vlucht even op de weegschaal te gaan staan iets wat heel veel mensen verschrikkelijk vinden.

discreet

Een Britse tech start-up (Fuel Matrix) denkt het antwoord te hebben op het probleem, meldt Independent. Zij ontwikkelden een innovatieve technologie die discreet passagiers kan wegen in een poging om brandstofkosten en uitstoot te verminderen en de vliegveiligheid te vergroten.

pressure pads

Het gaat om tactvolle 'pressure pads' die bij de incheck geplaatst zouden moeten worden, waardoor mensen bij de incheckbalies stiekem gewogen worden zonder dat zij geconfronteerd worden met het wegen. De informatie wordt dan vertrouwelijk doorgegeven aan de maatschappij. Als het gewicht van alle passagiers bekend is, kan de exacte brandstof die nodig is voor elke vlucht worden berekend. En dat heeft natuurlijk een positief effect op het milieu!

schattingen

Op dit moment schatten luchtvaartmaatschappijen hoeveel brandstof ze nodig hebben op basis van het gemiddelde gewicht van elke klant: 88 kilo voor mannen, 70 kilo voor vrouwen en 35 kilo voor kinderen. Hierdoor gebruiken vliegtuigen vaak meer brandstof dan nodig. Als de nieuwe methode van het techbedrijf gebruikt zou worden, zou dat meer dan 750 miljoen euro aan brandstof kunnen besparen.

Ster advertentie
Ster advertentie