Naar homepage
Up 2 Date

De man-period blijkt echt te bestaan

foto: Pixabay
  1. Newschevron right
  2. De man-period blijkt echt te bestaan

Ze zeggen dat vrouwen in die ene week per maand chagrijnig, extra hongerig en vaak overgevoelig zijn. Mannen kunnen erom lachen, maar nu blijkt uit een onderzoek dat mannen ook een eigen man-period hebben. Volgens huisarts Rutger Verhoeff hoeven mannen gelukkig geen 'manverband' aan te schaffen.

Man-period?

Mannen krijgen geen last van buikpijn en vaginaal bloedverlies, maar wel is bewezen dat de testosteronniveaus wisselen. Uit het onderzoek blijkt dat mannen ook een soort testosteroncyclus zouden hebben, maar Rutger denkt dat je niet kunt spreken van een maandelijkse periode, dus gooi die hilarische term manstruatie ook maar in de prullenbak. "Een maandelijkse periode is nog niet bewezen," zei de huisarts in Start.

geconcentreerd

Er blijkt zelfs een link te zijn tussen testosteron en het gedrag van mensen. "Bij vergaderingen en tijdens het sporten verhoogt je testosteron", zegt Rutger. "Je wordt er niet agressiever van, maar het bevordert wel je concentratie en werkzaamheid, zodat je een hogere arbeid kan leveren."

Iedereen reageert anders

Of mannen tijdens een verhoging van hun testosteron chagrijnig worden en extra honger hebben verschilt volgens huisarts Rutger Verhoeff per persoon. "Ik denk dat iedere man zijn eigen ding heeft. Iedereen reageert er anders op." Bij mannen die testosteron spuiten om hun spieren te bevorderen heeft een deel last van stemmingstoornissen, somberheid, prikkelbaarheid en slapeloosheid.

funxvideo_5b1690a25277b

Ster advertentie
Ster advertentie