Up 2 Date

French Montana wil immigranten in Amerika hoop geven

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. French Montana wil immigranten in Amerika hoop geven

In een land waar Donald Trump aan de macht is, zijn er gelukkig ook mensen die het wel opnemen voor immigranten. Een van hen is French Montana, die zelf op 13-jarige leeftijd uit Marokko naar de Verenigde Staten is gekomen. Hij heeft jarenlang moeten zwoegen, maar uiteindelijk is het hem gelukt om succesvol te zijn. De rappende producer is sinds 2018 officieel Amerikaans staatsburger, en vertelde TMZ onlangs dat hij andere immigranten wil helpen door ze hoop te geven.

"Ik wil het grote voorbeeld zijn voor jongeren die uit Afrika, derdewereldlanden of uit andere plekken zonder enige hoop komen. Ze hebben hoop nodig en ik wil het gezicht daarvan zijn. We moeten elkaar vinden en dit platform gebruiken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ziekenhuizen en scholen

Je kan als beroemdheid natuurlijk aankloppen bij de Amerikaanse president, zoals Kim Kardashian dat doet, maar French doet alles liever zelf. French Montana is de Verenigde Staten enorm dankbaar voor de kansen die hem zijn gegeven, maar hij wil zich niet alleen beperken tot het land waarin hij leeft. Het liefst helpt hij iedereen die het moeilijk heeft met de mogelijkheden die hij nu heeft. Zo wil hij in ieder geval ziekenhuizen en scholen blijven bouwen of steunen in landen zoals Oeganda en Marokko. Hij heeft inmiddels al een groot ziekenhuis in Oeganda geopend en er steunt meerdere scholen financieel in zijn geboorteland.

French Montana in Marokko

French Montana woonde tot zijn dertiende op een stuk land buiten Casablanca. Daarna verhuisde hij met zijn moeder, vader en broertje naar South Bronx. Het plan was om daar een toekomst op te bouwen, maar zijn vader hield het uiteindelijk maar twee jaar vol in de New Yorkse wijk. Hij besloot terug te gaan naar Marokko, maar de moeder van Karim Kharbouch, zoals French Montana echt heet, weigerde mee terug te gaan met haar man. Ze was zwanger van hun derde kind Ayoub en bleef alleen met hen achter, omdat de kinderen volgens haar in de V.S. een betere kans hadden op een goede toekomst dan in Marokko.

Grote voorbeeld

Moeder, Karim en zijn broertjes Zack en Ayoub leefden vervolgens jarenlang van een uitkering en van het geld dat French Montana legaal en illegaal wist te verdienen. Ondanks alles is het ze toch gelukt. En daarom wil French het grote voorbeeld zijn voor anderen: "Ik had niets toen ik als immigrant aankwam in dit land en ik was nooit French Montana geworden als ik niet was geïmmigreerd," vertelde hij TMZ. In een wereld met Donald Trumps, gelooft hij in de Obama's en French Montana's die voor tegenwicht zorgen.

Ster advertentie
Ster advertentie