Up 2 Date

Tim Hofman deelt emotionele post voor overleden Jeroen (Over Mijn Lijk): "Ik ga je missen vriend"

foto: BNNVARA
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman deelt emotionele post voor overleden Jeroen (Over Mijn Lijk): "Ik ga je missen vriend"

Jeroen Hangx van het programma Over Mijn Lijk is overleden. Dat laat presentator Tim Hofman weten middels een emotionele post op Instagram.

'Oneerlijk en pijnlijk'

Tim volgde in het achtste seizoen van Over Mijn Lijk vijf ongeneeslijk zieke jonge mensen, waaronder Jeroen die leed aan een hersentumor. Ondanks zijn korte levensverwachting probeerde Jeroen nog alles uit zijn leven te halen en keihard te genieten. "Ja: het is kut dat ik kanker heb, en ja: het is kut dat ik doodga," liet hij tegenover BNNVARA weten. "Maar ik ben er nog en tot het zover is ga ik er een facking leuke tijd van maken."

Het slechte nieuws kwam ook bij Tim hard aan. Zo schreef hij een mooie en emotionele post voor Jeroen op Instagram.

"Hoewel we wisten dat dit kwam, doet het overal zeer waar het zeer kan doen. Jeroen was, of is, een van de meest bijzondere mensen die ik ooit ontmoet heb. Liefdevol, zin in dingen, nergens bang voor. Ook niet voor de dood. Maar die dood kwam, onvermijdelijk, en nu is ie niet meer. Dat is oneerlijk en pijnlijk en maakt mij en zijn geliefden zo godvergeten verdrietig."

'Heb het goed, waar je ook bent'

Uiteindelijk overleed Jeroen afgelopen maandag. Tim laat in zijn bericht weten dat hij Jeroen vorige week nog had bezocht in het ziekenhuis en eigenlijk al afscheid van hem had genomen.

"Praten lukte niet meer heel goed, maar dat was eigenlijk niet nodig. We hebben een uur elkaars hand vastgehouden en afscheid genomen zonder het te benoemen. Hij gaf me een zoen en ik hem. Ik zei nog: 'We hoeven niet zoveel te zeggen hè?' Hij glimlachte en knikte. Hij ging op naar waar hij naartoe moest. Jeroen, je hebt het zo fucking goed gedaan man, als mens. We kunnen hier allemaal wat van je leren. 'Lief doen', zei je ooit in DWDD. Ik neem het mee naar morgen, beloofd. Heb het goed, waar je ook bent. Ik ga je missen vriend."

Ster advertentie
Ster advertentie