Films, Series & TV

Jeroen van 'Over Mijn Lijk' is ongeneeslijk ziek: "Ik maak er het beste van"

foto: YouTube: DWDD
  1. Newschevron right
  2. Jeroen van 'Over Mijn Lijk' is ongeneeslijk ziek: "Ik maak er het beste van"

Hoe ga je verder met je leven als je weet dat je er over een paar maanden misschien niet meer bent? Tim Hofman volgt voor het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk vijf jonge mensen die door een ongeneeslijke ziekte te maken hebben met die moeilijke vraag. Eén van hen is de 30-jarige Jeroen. Hij heeft een hersentumor, maar doet er ondanks zijn korte levensverwachting alles aan om keihard te genieten. Aan tafel bij De Wereld Draait Door vertellen hij, zijn vriendin en zijn moeder hoe dat is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Wie ligt er nou in de kist en denkt dan aan het aantal vrouwen met wie hij is geweest of het geld dat hij heeft gemaakt? Het boeit geen ene reet. Als je gewoon lief bent voor de mensen om je heen, zit het gewoon goed."

HET BESTE UIT HET LEVEN HALEN

Jeroen vertelt dat hij eerst helemaal niet wilde weten of hij het kankergen van zijn vader geërfd had. Toen hij met zijn vriendin toekomstplannen begon te maken, besloot hij dat het toch handig was om het te laten checken. De uitslag bleek niet best. Daarom doet hij er alles aan om nu met volle teugen van het leven en de mensen om hem heen te genieten. Door mee te doen aan Over Mijn Lijk hoopt hij jonge mensen in dezelfde situatie te inspireren om alles uit het hier en nu te halen:

"Ik wil tonen dat als je zulk vernietigend nieuws krijgt, je óf in een hoekje kan gaan zitten huilen of kan denken: dag vriend, ik maak er het beste van."

PARTNER VAN

Aan tafel zat ook presentatrice Nadia Moussaid. Haar vriend is momenteel herstellende van kanker en ze geeft aan dat het als partner van iemand die ongeneeslijk ziek is heel anders is om te ervaren. "Ik keek vooruit. Hij moest mij soms opbeuren. Dat ik echt dacht: wat ben ik voor partner? Ik lag te huilen en hij zei dan dat het wel goed komt." Jeroens vriendin Esmee kan dat bevestigen. Toch kan ze kracht halen uit hetgeen dat ze samen delen: "Het heeft geen zin om nu te zitten huilen, want hij is er nog. Het gaat goed met hem. Wie ben ik dan om nu verdrietig te zijn? Dat komt later wel", vertelt ze.

Over Mijn Lijk

Naast Jeroen volgt Tim ook Fabienne (21), Lotte (31), Alex (31) en Mirjam (30). Drie van hen zijn inmiddels overleden. De eerste aflevering wordt vanavond om 21:25 uitgezonden op NPO1.

Ster advertentie
Ster advertentie