Up 2 Date

In 'Over Mijn Lijk' neemt o.a. overleden Jermain je mee naar zijn laatste maanden

foto: Screenshot Over Mijn Lijk
  1. Newschevron right
  2. In 'Over Mijn Lijk' neemt o.a. overleden Jermain je mee naar zijn laatste maanden

Pak je tissues er maar bij. Kijken naar de NPO 1-afleveringen van Over Mijn Lijk zijn namelijk nogal heftig en ontroerend. Presentator Valerio heeft hiervoor verschillende ongeneeslijk zieke jongeren gevolgd, waaronder Jermain de Wind (27) uit Tilburg. De fitnessinstructeur overleed vorig jaar september terwijl hij streed tegen achter tumoren in zijn hoofd.

"Opgeven is geen optie."

strijder

In 2008 werd voor het eerst een agressieve vorm van hersenkanker geconstateerd bij Jermain. Door met leven ging hij zeker, samen met zijn vriendin en twee kinderen. Maar eind 2016 kreeg deze strijder te horen dat er verschillende tumoren in zijn hoofd zaten. Hij was er nog niet klaar voor om het leven te laten en startte een crowdfundingsactie om dure behandelingen in Amerika te kunnen betalen. Dat lukte. En ook de behandelingen liepen voorspoedig.

Beroerd, maar toch ook niet

De tumoren leken in eerste instantie helemaal verdwenen te zijn, maar in juli 2017 werd er toch weer een grote tumor gevonden. En dat was een behoorlijke schok. Daarna ging het snel achteruit. In de afleveringen van Over Mijn Lijk neemt Jermain, hoe beroerd hij zich ook voelde, toch mee in zijn laatste maanden op aarde.

dolfijnen aaien

Ook de 17-jarige Gerriannes moest afscheid nemen van het leven. Ze had weke delenkanker en deed in haar laatste periode gelukkig nog wel een aantal dingen die ze leuk vond, zoals dolfijnen aaien.

Over Mijn Lijk wordt elke donderdagavond om 22.25 uur uitgezonden op NPO 1.

Ster advertentie
Ster advertentie