Up 2 Date

Jermaine de Wind is overleden

  1. Newschevron right
  2. Jermaine de Wind is overleden

De 27-jarige Jermaine de Wind is overleden. Hij kwam begin dit jaar in het nieuws door zijn crowdfundingsactie waarmee hij geld inzamelde voor een speciale behandeling in Houston. Helaas is hij alsnog overleden aan de hersentumoren waar hij tegen vocht.

Dure behandeling

Eind 2016 kreeg Jermaine de Wind het vreselijke nieuws dat hij acht tumoren in zijn hoofd had. In Nederland konden de artsen niks meer voor de fitnessinstructeur betekenen, maar in Amerika was er nog wel een behandeling mogelijk. In een interview met FunX vertelde Jermaine dat hij deze dure behandeling als zijn laatste redmiddel zag.

De behandeling werd echter niet vergoed en daarom besloot Jemaine via social media mensen op te roepen om geld te doneren. Zijn verhaal werd door heel Nederland gedeeld. Het lukte Jermaine om genoeg geld op te halen om de behandeling te starten in Houston.

Slecht nieuws

Eenmaal terug in Nederland leek het beter te gaan met Jermaine. Volgens scans sloeg de behandeling aan. In april schreef hij samen met schrijfster Ineke van Pelt nog het boek Opgeven is geen optie over zijn strijd tegen kanker.

Helaas kregen Jermaine en zijn gezin niet veel later weer slecht nieuws te verwerken. De tumoren waren terug. In korte tijd ging de gezondheid van Jermaine sterk achteruit en belandde hij in een hospice.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie