Up 2 Date

Agente die drugs vervoerde voor 6ix9ine's gang ontloopt gevangenisstraf

foto: Instagram: @6ix9ine
  1. Newschevron right
  2. Agente die drugs vervoerde voor 6ix9ine's gang ontloopt gevangenisstraf

De 41-jarige Arlicia Robinson is veroordeeld tot een proeftijd van vier jaar voor haar rol in drugsoperaties van de Nine Trey Gang, de bende waar 6ix9ine lid van was. De voormalig NYPD-sergeant werd gearresteerd voor het dienen als drugskoerier voor de Nine Trey Gangsters, nadat 6ix9ine haar rol bekend had gemaakt aan de politie in ruil voor strafvermindering. Ze smokkelde volgens NY Daily News meer dan honderd gram heroïne.

Affaires

De jury maakte bekend dat Robinson gedurende haar daden ook affaires gehad zou hebben met twee Nine Trey-leden. Een van de leden was ''vijfsterrengeneraal'' Kristian Cruz, die naar schattig in totaal twee tot drie miljoen dollar aan heroïne en fentanyl heeft verkocht. De andere gangmember was Aaron 'Bat' Young, die onlangs werd veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf door zijn betrokkenheid bij criminele activiteiten. De voormalige agente loog volgens de jury ook over het zien van een moord, waarbij Young een rivaliserende drugsdealer neerschoot.

Trauma's

Robinson kreeg in eerste instantie een eis van vijf jaar gevangenisstraf voor haar kiezen. De rechter benadrukte tijdens de uitspraak dat bendelid Young haar mentaal en fysiek mishandeld heeft en gebruikte dat als een van de redenen voor haar 'milde' straf. Tijdens haar proces kwam ook aan de orde dat ze een traumatische opvoeding heeft gehad, waarbij ze seksueel misbruikt werd en haar beide ouders stierven.

''We hebben allemaal een innerlijke onrust die een juiste besluitvorming in de weg kan staan'', zei de rechter. Volgens hem heeft haar verleden er mede voor gezorgd dat ze beroofd is van het vermogen om juiste beslissingen te nemen. ''Het is heel moeilijk om ​​levensomstandigheden te vinden die moeilijker zijn dan de omstandigheden waar Robinson mee heeft moeten dealen. Een van de doelen van het opleggen van een straf is om iemand te rehabiliteren. We helpen in bepaalde situaties juist als we haar in een vrije omgeving de ruimte geven om zichzelf rein en sterk te maken. Ze werkt hard om haar familie en haar kinderen te ondersteunen en haar zondes op te schonen, dat is zeer lovenswaardig.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spijt

Robinson accepteerde haar vonnis en verklaarde spijt te hebben van haar daden. ''Ik zal altijd zeggen dat wat ik deed verkeerd was. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn slechte besluitvorming en gedrag. Ik dacht niet helder na.'' De arrestatie van de moeder van drie gebeurde in 2018, toen 6ix9ine besloot samen te werken met de autoriteiten om zichzelf enigszins te redden. Dat leidde destijds tot verschillende meerjarige gevangenisstraffen voor Nine Trey-leden. De rapper zelf werd veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf, maar kwam eerder vrij door de coronapandemie en het geven van belangrijke informatie over zijn voormalige gang.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie