Up 2 Date

Rico Verhoeven staat stil bij situatie in Gaza na verdedigen wereldtitel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven staat stil bij situatie in Gaza na verdedigen wereldtitel

Nadat Rico Verhoeven gister zijn partij tegen Cookie had gewonnen en daarmee zijn wereldkampioenschap zwaargewicht voor de 11e keer verdedigde, nam hij de tijd om aandacht te vragen voor Gaza.

SPEKTAKELSTUK OF NIET?

Rico Verhoeven deed het gister weer: een overwinning op punten. Na meer dan tien jaar kickboks dominantie, lijkt Rico nog niet te stoppen. Hoewel de partij op zichzelf niet zo een spektakelstuk was als iedereen op voorhand dacht, was het wel een belangrijke. Waarom? Omdat de boodschap over Gaza van Rico Verhoeven direct bij duizenden mensen aan kon komen. Rico was duidelijk: “Laten we voordat we de overwinning gaan vieren, eerst stilstaan bij alle narigheid in de wereld.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GAZA

Hiermee doelt hij natuurlijk op de bombardementen die Israël momenteel uitvoert op Gaza. De situatie lijkt vooralsnog niet beter te worden, dus is het goed om te zien dat een topatleet zoals Rico Verhoeven zo'n belangrijk moment toewijdt aan de situatie in Gaza. Het publiek, dat niet vies was van aardig wat boegeroep wegens het tempo van het gevecht, kon de boodschap alleen maar waarderen.

Ster advertentie
Ster advertentie