Up 2 Date

McDonald's koopt Israëlische restaurants terug vanwege boycot

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. McDonald's koopt Israëlische restaurants terug vanwege boycot

McDonald's heeft 225 restaurants in Israël teruggekocht van een langdurige franchisenemer in een poging de omzet te herstellen, die is gedaald als gevolg van de wereldwijde boycot. Dit hebben ze laten weten in een verklaring.

ALONYAL LIMITED

De in Chicago gevestigde fastfoodreus kondigde aan dat het Alonyal Limited gaat overnemen, het bedrijf dat 225 McDonald's-restaurants in Israël bezit en beheert. Over de financiële details van de overeenkomst is nog niets vrijgegeven, omdat de deal nog niet honderd procent rond is. Er wordt verwacht dat de deal in de komende maanden afgerond zal worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MCDONALD'S BLIJFT TOEGEWIJD AAN ISRAËLISCHE MARKT

McDonald's heeft aangegeven de restaurants zelf te gaan exploiteren en meer dan 5.000 werknemers in dienst te houden. "McDonald's blijft toegewijd aan de Israëlische markt en streeft ernaar om zowel werknemers als klanten een positieve ervaring te bieden," aldus Jo Sempels, de president van McDonald's internationale markten voor franchiseontwikkeling, in een verklaring. Alonyal heeft meer dan 30 jaar de McDonald's-franchise in Israël gerund. Omri Padan, CEO van Alonyal, benadrukte in een verklaring op vrijdag dat de keten een van de meest succesvolle in het land is.

DE BOYCOT

De controverse ontstond in oktober, toen Alonyal via sociale media aankondigde dat McDonald's gratis maaltijden aan Israëlische soldaten verstrekte. Deze bekendmaking leidde tot boycots over heel de wereld. McDonald's meldde dat de omzet vooral werd beïnvloed in landen met grote moslimgemeenschappen, zoals Frankrijk en Indonesië. "Zolang dit conflict, deze oorlog, voortduurt... verwachten we geen significante verbetering," zei Chris Kempczinski, CEO van McDonald's, in februari. "Het is een menselijke tragedie wat er gebeurt, en ik denk dat dit merken zoals de onze beïnvloedt."

Ster advertentie
Ster advertentie