Up 2 Date

McDonalds heeft mindere omzet door boycot: "Miljoenen minder"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. McDonalds heeft mindere omzet door boycot: "Miljoenen minder"

Sinds het uitbreken van de oorlog tegen de Palestijnen heeft McDonalds de laatste drie maanden minder omzet gedraaid. Dit blijkt uit cijfers die naar buiten zijn gekomen. De fastfoodketen had gerekend op veel meer winst.

Minder winst McDonald's

McDonald's rekende op zo'n honderd miljoen dollar meer winst, dan dat ze de afgelopen drie maanden hebben gemaakt. Het bedrijf verloor vooral zijn populariteit in het Midden-Oosten, nadat pro-Palestijnse activisten opriepen tot een boycot. Veel mensen die achter Palestina staan, kiezen er namelijk voor om niet meer bij de McDonald's te eten. Dit heeft te maken met dat de groep Boycott, Divestment, Sanctions naar buiten bracht dat de fastfoodketen gratis maaltijden uitdeelde aan Israëlische militairen.

Vorig jaar deelde McDonald’s-topman Chris Kempczinski ook al dat de oorlog tegen de Palestijnen een grote impact heeft op het bedrijf.

Andere boycots

Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) heeft er ook voor gezorgd dat andere bedrijven worden geboycot. Denk aan Zara, Starbucks en Ben & Jerry's. Zo werd Zara ervan beschuldigd een campagne te hebben opgezet die verwees naar de overledenen in Gaza door mannequins gewikkeld in witte doeken, grove brokstukken puin en poppen met missende ledematen te weergeven in de campagnebeelden. Starbucks en Ben & Jerry's zouden ook weer op een bepaalde manier steun hebben betuigd aan Israël, waardoor zij worden geboycot.

Ster advertentie
Ster advertentie