Up 2 Date

Jongeren crashen twee huizen binnen met auto, politie vindt lachgas

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongeren crashen twee huizen binnen met auto, politie vindt lachgas

Vier jongeren zijn vrijdagochtend met een auto tegen twee huizen gecrasht in Tilburg en veroorzaakten daarbij een ravage. De 18-jarige bestuurder negeerde het stopteken van een politieauto, waarna de agent de achtervolging inzette.

120 kilometer per uur

Rond 04.00 uur hoorde een agent een luide auto met piepende banden door de Brabantse stad rijden. De bestuurder negeerde zowel het stopteken als de sirenes van de politieauto en verhoogde zijn snelheid tot boven de 120 kilometer per uur.

Explosie

Even later verloor de agent het zicht op de auto, maar hij kreeg daarna een melding binnen van bewoners die opgeschrikt waren door een explosie. De auto was uiteindelijk twee woningen binnen gecrasht. Bij aankomst zag de agent drie jongeren, waarvan een schreeuwend op de grond van de pijn. Een andere lag op de achterbank en de derde liep met zijn telefoon rond. Een van hen was uit de auto gesprongen en weggerend, maar werd even later door de politie aangetroffen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lachgaspatronen

Uiteindelijk werd alleen de 18-jarige bestuurder vastgezet. Hij zou kennelijk de auto van zijn vader hebben meegenomen. Bij het fouilleren van de jongeman werden ook vier lachgaspatronen aangetroffen. De politie onderzoekt nog of er sprake is van joyriding. Volgens zijn vader heeft de bestuurder onlangs zijn rijbewijs gehaald, maar de politie checkt nog na of dit klopt.

Ster advertentie
Ster advertentie