FunX Den Haag

Den Haag wil verkoop van lachgas verbieden op straat

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Den Haag wil verkoop van lachgas verbieden op straat

Het verkopen van lachgas op straat wordt vanaf oktober mogelijk verboden in Den Haag. De gemeente wil ook het gebruik van ballonnen op evenementen 'ontmoedigen'. Dat is allemaal te lezen in het voorstel dat wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) van Onderwijs, Sport, Buitenruimte heeft ingediend bij de gemeenteraad.

Overlast

De laatste maanden las je veel over overlast van mensen in Scheveningen die lachgasballonnen gebruikten op de boulevard of in de auto. De wethouder maakt zich daar ook grote zorgen om: "Niet alleen veroorzaken ze veel overlast in onze speeltuintjes, op straat en op het strand, ook riskeren ze grote risico's voor de eigen gezondheid en die van anderen. Hoog tijd om deze schadelijke straathandel aan banden te leggen."

Verordening straathandel

Een groot aantal partijen in de Haagse gemeenteraad wil lachgas al langer verbieden en daarom lijkt het waarschijnlijk dat het gaat gebeuren. Het verbod moet in de verordening straathandel Den Haag komen te staan waardoor de verkoop van lachgas gehandhaafd kan worden op openbare plaatsen en publieke plekken.

Landelijk verbod

Het kabinet werkt momenteel aan een landelijk verbod op lachgas door het onder de Opiumwet te laten vallen. Daardoor wordt recreatief gebruik verboden. In de tussentijd is de verkoop van lachgas in meerdere Nederlandse steden al verboden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie