Up 2 Date

Amnesty International waarschuwt voor reizen naar VS

  1. Newschevron right
  2. Amnesty International waarschuwt voor reizen naar VS

Mensen die reizen naar Amerika, moeten volgens Amnesty International 'extreem voorzichtig' zijn vanwege het wapengeweld in het land. De organisatie die strijd voor mensenrechten heeft hiermee een officiële reiswaarschuwing afgegeven.

geen veiligheidsgarantie

Volgens Ernest Coverson, campagne manager van Amnesty's End Gun Violence Campaign, heeft niemand in de VS garantie op veiligheid. "Mensen die reizen naar de Verenigde Staten moeten voorbereid zijn op het feit dat het land de veiligheidsrechten van de mensen niet beschermt. Garanderen dat iemand niet beschoten zal worden, is onmogelijk. Nogmaals, het is duidelijk dat de Amerikaanse regering geen bescherming kan bieden tegen wapengeweld." De waarschuwing werd gegeven naar aanleiding van de terroristische aanslagen in El Paso en Dayton het afgelopen weekend.

groeiende wapengeweld

De reiswaarschuwing geeft tips voor als je toch besluit om naar Amerika af te reizen en focust zich voornamelijk op het groeiend wapengeweld in het land. Daarnaast wordt er ook benadrukt dat de ras, origine, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of genderidentiteit van de reiziger ervoor kan zorgen dat zij hoger risico lopen op aanslagen gelinkt aan witte suprematie.

Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico's, maar het ministerie geeft wel aan dat geweld door vuurwapens in heel het land voorkomt.

Ster advertentie
Ster advertentie