Up 2 Date

Man (33) die Thierry Baudet met paraplu sloeg in Gent wordt niet vervolgd door het OM

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man (33) die Thierry Baudet met paraplu sloeg in Gent wordt niet vervolgd door het OM

De 33-jarige Oekraïner die Thierry Baudet in oktober 2023 sloeg met een paraplu wordt niet vervolgd door het Belgische Openbaar Ministerie. Dat bevestigde het Parket Oost-Vlaanderen onlangs aan de NOS. De FVD-voorman werd tijdens een bezoek aan de universiteit in Gent door de man op zijn hoofd geslagen met een paraplu.

Verklaring woordvoerder

De woordvoerder van het Parket Oost-Vlaanderen wilde niet bekendmaken waarom de man niet vervolgd wordt. Volgens deze persoon zijn alle variabelen zorgvuldig tegen elkaar afgewogen. Hierover zei de woordvoerder: "Het is niet zo dat we deze zaak als niet ernstig bestempelen. Alles is tegen elkaar afgewogen, inclusief de verklaringen van de verschillende partijen, heeft geleid tot deze beslissing."

De 33-jarige man moet zich overigens wel aan de door het OM opgestelde voorwaarden houden. De woordvoerder gaf aan niets kwijt te kunnen over die voorwaarden. De enige bekende eis is dat de man in de komende periode geen strafbare feiten mag begaan.

Incident

In oktober 2023 kwamen er beelden online waarop te zien was hoe Thierry Baudet door een onbekende man met een paraplu geslagen werd. De man werd na het geweld ingerekend en kwam de volgende dag vrij. Na zijn vrijlating was de man in afwachting van een eventueel strafproces.

Het duurde overigens niet lang voordat er weer geweld werd gebruikt tegen Thierry Baudet. In november 2023 werd de 41-jarige politicus met een bierfles op zijn hoofd geslagen in een Gronings café door een 15-jarige verdachte. Het is niet bekend of de minderjarige een straf heeft gekregen aangezien rechtszaken van minderjarigen achter gesloten deuren plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie