Up 2 Date

Thierry Baudet wéér op hoofd geslagen, verdachte opgepakt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Thierry Baudet wéér op hoofd geslagen, verdachte opgepakt

FvD-voorman Thierry Baudet is in een café in Groningen op het hoofd geslagen met een bierfles. Het is de tweede keer dat de FvD-lijsttrekker op het hoofd is geslagen in het openbaar.

Naast zijn oog geraakt

Baudet was vanmiddag samen met andere FvD-leden voor een verkiezingsbijeenkomst in Groningen. Op beelden van het incident is te zien dat hij een selfie maakt met een aanwezige in het café. Direct daarna wordt de politicus aangevallen met een bierfles door een bezoeker. Baudet werd net naast zijn oog geraakt. Ook een beveiliger raakte gewond tijdens de aanval. Een verdachte is opgepakt voor de aanval. Het motief van de verdachte is nog onbekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontslagen uit ziekenhuis

Baudet werd na het incident naar het UMCG gebracht om behandeld te worden aan zijn verwondingen. Volgens het AD is hij inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Vanwege de impact van het voorval heeft FvD besloten om een campagne-evenement in Zwolle af te lasten.

Incident in Gent

Eind oktober werd Baudet ook al op het hoofd geslagen tijdens een lezing aan de Universiteit Gent. Toen de FvD-leider bij de Universiteit arriveerde stond een man hem op te wachten bij de ingang. Net voordat Baudet het gebouw betrad, werd hij hard op zijn hoofd geslagen met een paraplu. De dader werd meteen tegen de grond gewerkt en even later aangehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie