Up 2 Date

Amerikaans koppel dat wapens richtte op demonstranten wordt aangeklaagd

foto: Daniel Shular
  1. Newschevron right
  2. Amerikaans koppel dat wapens richtte op demonstranten wordt aangeklaagd

Het advocatenkoppel dat vorige maand hun wapens richtte op demonstranten toen zij hun privéterrein betreedden, wordt officieel aangeklaagd. De openbare aanklager, Kim Gardner, van St. Louis gaat een proces beginnen tegen de man en vrouw.

Gewelddadige situatie

De aanklager beweert dat Mark (63) en Patricia (61) McCloskey een situatie creëerde die uit kon lopen op geweld. De twee richtten hun semi-automatische wapens op demonstranten en gaven hen het bevel door te lopen. Het koppel verdedigt hun actie door te wijzen op het feit dat de demonstranten zich op privéterrein bevonden.

Illegaal

Dat argument wordt door de aanklager echter verworpen. "Het is illegaal om op een dreigende manier met wapens te zwaaien. Dit soort gedrag is onaanvaardbaar in St. Louis’’, aldus de aanklager. "We moeten het recht om vreedzaam te protesteren beschermen. Iedere poging om dit te belemmeren door intimidatie wordt niet getolereerd’’, legt ze uit.

Verdediging

Het koppel hangt een celstraf van 4 jaar boven het hoofd. Hun advocaat, Joel Schwartz, noemt de aanklacht 'ontmoedigend'. "Ik ben ervan overtuigd dat er geen misdaad is gepleegd.’’ Mark en Patricia hebben naar eigen zeggen geen spijt van hun actie en zien de aanklacht vol vertrouwen tegemoet.

Ster advertentie
Ster advertentie